Odavan érted, vagy csak kedves Veled? Honnan tudhatod?
2022-11-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első randikon még minden bizonytalan. Nem ismeritek egymást igazán, fogalmatok sincs arról, hogy mire számíthattok, és mit gondol rólatok a másik. Ilyenkor könnyű beleesni abba a hibába, hogy a másik kedves udvariasságát félreérted, és sokkal többet gondolsz bele egy friss ismeretségbe, mint ami a valóság van.  

Melyek azok a jelzések, amelyek mégis reményre adhatnak okot, és melyek azok a kedves gesztusok, amelyeknek nem szabad bedőlni? Cikkünkből megtudhatod!

Feléd fordítja a lábfejét.

Ez egy egyszerű módja annak, hogy valakinek a tudtára add, hogy kedveled. Hogy miből lehet ezt tudni? Az emberek általában nem figyelnek oda tudatosan arra, hogy a lábaikat hogyan tartják, például egy asztalnál ülve egy randevún. Tudat alatt afelé a személy felé fordulunk, aki érdekel minket, akit meg akarunk hallgatni. Ha viszont keresztbe tett lábakkal (és esetleg karokkal) ül Veled szemben a randipartnered, akkor valószínűleg nem érzi jól magát, szinte bezárkózik, talán a beszélgetésbe sem igazán kapcsolódik be, ilyenkor szinte biztosan csak udvariasságból van még jelen, és nem bontott azonnal asztalt, amint meglátott.

Több időt szeretne tölteni Veled.

Egy szombat esti randit kevésnek talál. Esetleg elhív egy második találkára, vagy Veled szeretne ebédelni vasárnap is. Proaktív a kezdeményezésben, és érezteti Veled, hogy szívesen folytatná. Mi ez, ha nem egy biztos jele az érdeklődésének?

Elpirul, amikor meglát.

 Amikor elpirulunk valami miatt, az a zavartságunkat és izgatottságunkat tükrözi. Ha egy második találkozáskor látod a partnereden azt a bizonyos pironkodást, lesüti a szemét, de mégis alig várja, hogy megszólítsd, akkor biztos lehetsz a sikeredben.

Észreveszi, amikor megérinted.

Ahogyan a másik reagál az érintésedre (legyen az véletlen, vagy akár szándékos), az nagyon sokat elárul az érzéseiről. Ha igazán érdekled őt, akkor biztosan észreveszi, hogy megérinted, de nem húzódik el, inkább ő is közelít hozzád, esetleg el is pirul, ahogyan fentebb említettük. Ha kellemetlennek érezné a fizikai érintkezést, akkor biztosan azonnal elhúzódna, és hárítana.

Lemásolja a gesztusaidat.

Persze nem úgy, mint ahogy a gyerekek csúfolódnak egymással, hanem sokkal inkább tudat alatt utánoz. Ha lassan és halkan beszélsz hozzá, akkor ő is óhatatlanul lehalkul és lelassít. Mindezt azért csinálja, mert érdekesnek tart, és hozzád szeretne tartozni. Mindez az érzelmek kifejezésének egy különleges módja.

Ez is érdekelhet! - „Mesélj magadról!” – amit igazán tudni akar rólad!

Ideges lesz.

Hasonlóan az elpiruláshoz észre vehetsz a partnereden ideges mozdulatokat. Gyakrabban pislog, céltalanul csavargatja a hajtincseit, nem találja a megfelelő szavakat, ha kérdezed valamiről. Ez mind-mind azért van, mert zavarban van előtted, és persze odavan érted!

A testbeszéde árulkodó.

Ha már többször találkoztatok, akkor megfigyelhetsz egy bizonyos változást a testbeszédében, a korábbi viselkedéséhez képest. Bár szavakkal még talán nem meri elmondani, a rezdülései, a mozdulatai mind az irántad táplált érzéseit sugározzák feléd.