Nyári manikűr tippek
2019-07-07  /  Szerző:   /   Rúzs Körmeinknek nagyon fontos feladatuk van, hiszen nem csak megvédik ujjainkat a sérülésektől, segítik a fogást és a tapintást is. Épp ezért fokozott figyelmet kell fordítanunk azok ápolására, főleg nyáron, amikor több levegő, napfény és – sajnos – kosz is éri őket. A nyári hőségben a legtöbben imádunk mezítláb mászkálni és körmeinket a legújabb trendeknek megfelelően díszíteni. Ehhez azonban egészséges és ápolt körmökre van szükség, amiben az alábbi tippek nyújthatnak segítséget.

lany

1. tipp

Körmeinket mindig egyenesre vágjuk vagy reszeljük le. Utóbbi esetén mindig kívülről belülre haladjunk.

2. tipp

A körömágynál található bőrt nem vágjuk le, inkább nagyon óvatosan toljuk vissza. Ehhez egy fültisztító pálcika használata javasolt. Kipróbálhatunk akár egy körömágybőr eltávolítót is, aminek hatására könnyedén ledörzsölhetjük a felesleges bőrt.

lany

3. tipp

A körmök tisztítására használjunk kefét. Kerüljük a kemény vagy fém tárgyak alkalmazását, ugyanis ezek könnyen megsérthetik a körmeinket.

4. tipp

Mindig húzzunk gumikesztyűt, ha valamilyen kémiai anyaggal vagy tisztítószerrel dolgozunk.

lany

5. tipp

A kozmetikai körömlakkok használatakor ne feledkezzünk meg arról, hogy míg azok nem károsítják a körmöket, a körömlakklemosó pikkpakk kiszáríthatja azokat. Mivel a lemosó alkalmazását nem igen tudjuk elkerülni, válasszunk legalább acetonmenteset.

6. tipp

A rendszeres krémezés sokat segíthet a száraz körmökön, hogy ismét puhák és rugalmasak legyenek, továbbá az ellenálló képességükön is rengeteget javítanak.

lany

7. tipp

Száraz és töredezett körmök esetén áztassuk a kezünket mandula- vagy olívaolajos vízbe. Ha a boltban kapható termékeket részesítjük előnyben, akkor próbáljuk ki a speciálisan erre a célra kifejlesztett körömolajokat.

8. tipp

Töredezett körmökre használjunk olyan speciális, keratintartalmú körömlakkot, ami javít az szerkezetükön, sőt mi több, egy idő után akár jelentősen erősebbek lesznek a körmeink.

lany

+1 tipp

Fogyasszunk biotin tartalmú ételeket, hogy belülről is ápoljuk a körmeinket. Ez a vitamin megtalálható például a mogyoróban, dióban, mandulában, zabpehelyben, szójababban, májban és a tojás sárgájában.

Forrás: Activebeauty