Nyári frizurák, amik védik és ápolják a hajat
2022-07-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Aki nyáron a védelem és az ápolás kapcsán csak a bőrére gondol, annak azt ajánljuk, hogy a jövőben a haja egészségére is ügyeljen. Ugyanis az UV-sugárzás, a só és a klór erőteljesen roncsolják a hajat. Ezek a formázási tippek segítenek a hajszálak és a fejbőr egészségének megóvásában: 

Hajvédő tippek

Egy vízparton, napfürdőzéssel töltött nap után könnyen sprőddé és szárazzá válhat a hajunk. A megfelelő folyadékfogyasztás segít hidratáltan tartani a fejbőrt. Ha máshol választjuk el a hajunkat, mint általában, azzal megelőzhetjük a fejbőr leégését. Egyes nyári kiegészítők, például a szalmakalap vagy a fejkendő, plusz védelmet nyújtanak, és még szuperül is néznek ki. Nyáron a hajszárító, a hajvasaló és a hajspray is jobb, ha a fiókban marad, mert a hagyományos, alkoholt tartalmazó hajspray szárítja a hajat, valamint a fejbőrt is.

 

A beach waves konty

Nyáron a megfelelő frizurák is védik a hajat a gyökerektől egészen a hajvégekig. Ilyen például a tengerparti hullám konty. Csavard fel kontyba a még nedves hajad, és fixáld egy scrunchieval. A scrunchiek csupán enyhe nyomást gyakorolnak a fejbőrre és a hajszálakra, és attól sem kell félnünk, hogy megtörik a hajszálainkat. A scrunchienak köszönhetően a haj gyönyörű hullámosra szárad. Nyugodtan kihúzhatsz belőle egy-egy tincset, ami keretet ad az arcodnak.

 

Francia fonat felcsavarva

Nyáron imádjuk a francia fonatot, mert sokáig összetartja a hajunkat, ami így nem lóg az arcunkba. Fonás előtt dolgozz hidratáló hajban maradó hajkúrát a hajszálakba. A különösen érzékeny hajvégeket kényeztesd egy kevés hajolajjal. Ezt követően fond be a hajad, a végét pedig rögzítsd egy hajgumival. A fonatot csavard fel egy tarkókontyba, és fixáld egy scrunchieval.

Forrás: Activebeauty