Nutellás brownie
Hozzávalók:
-50 dkg nutella
-6 db M/L-es tojás
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A tojásokat robotgépben 5-6 perc alatt habosra keverem. Akkor jó, ha már egész világos a színe, és krémes állagú - ha egy kanalat belemártok, nem csöpög le a tojáshab róla.
Közben a nutellát egy edényben a mikróban közepes fokozaton (vagy ha nincs mikró, akkor vízgőzön) kicsit felmelegítem, felolvasztom, hogy folyós legyen (ne legyen forró, csak folyós!).
Ha ezzel megvagyok, óvatosan belekeverem, beleforgatom a tojáshabba, hogy az ne törjön össze.
Az így kapott masszát egy sütőpapírozott, 26 x 26 cm-es sütőformába öntöm, és az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt (a sütő erősségéről függően) megsütöm.
A formában hagyom teljesen kihűlni, csak utána szeletelem.