A 3 legzavaróbb játszma, amivel a társkeresésnél találkozhatsz
2023-04-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy ismerkedés elején még bármi kisülhet egy új szerelemből. Lehet belőle egy-két hét vagy hónap alatt egy exkluzív, valódi párkapcsolat, de az is előfordulhat, hogy néhány randi után kifullad az egész, és a páros úgy dönt, hogy nem folytatják.

Hogy merre alakul a kapcsolat számtalan tényezőtől függ, ezek egyikét alkotják azok a bizonyos emberi játszmák, amelyeket mind a nők, és mind a férfiak sajnos előszeretettel alkalmaznak a társkeresés során. Teszik ezt azért, mert jobbnak akarnak tűnni, hogy vonzóbbnak találja őket a másik, vagy egyszerűen csak így próbálnak minél több információt megtudni a partnerükről.

 

Melyik a 3 legzavaróbb emberi játszma?

 

1. Édes hazugságok

Az ismerkedés elején mind a nők, mind a férfiak folyamatosan ámítják egymást. A kisebb-nagyobb füllentések között vannak semmiségek („rendszeresen járok edzeni”), de akár egészen komoly hazugságok is előfordulhatnak (például valaki letagadja, hogy valójában párkapcsolatban él). Ugyanakkor talán a leggyakoribb félrevezetésnek azok számítanak, amelyekben az illető elhiteti a másik féllel, hogy érdekesnek találja, és ebből az ismeretségből még valódi kapcsolat is kialakulhat közöttük, miközben igazából esze ágában sincs elköteleződni mellette. Nem feltétlenül rossz szándékkal teszi ezt, hiszen van, aki csak kedves próbál lenni, nem letiporni a másik önérzetét, mégis pont ezzel a mézesmadzaggal okozza a legnagyobb kárt. Hiszen a partner így boldogan megy minden randevú után haza, reménykedik, és vágyakozik, mindhiába. A végén pedig sokkal jobban csalódik, és szenved, mint, ha már az első alkalommal visszautasították volna.

Mit tehetsz inkább? Ha az első randi végén bizonytalan vagy a folytatást illetően, akkor ne ugorj bele azonnal. Kérj időt arra, hogy átgondolhasd az érzéseidet, és a meglátásaidat a partnereddel kapcsolatban. Ha viszont pontosan tudod, hogy nem szeretnél újra találkozni vele, akkor maradj az őszinteség mellett, és zárd le a randit például az alábbi mondattal:

„Úgy érzem, hogy közöttünk nem működne jól a kapcsolat, mert túlságosan különbözünk, de köszönöm az estét, jól éreztem magad!”

 

2. Homályos közös hétvégi programötletek

Számtalanszor előfordul, hogy egyesek 1-2 randi után bedobnak néhány ötletet egy közös hétvégi programra. A másik fél, ha szimpatikusnak találja az illetőt, egyre jobban várni fogja ezt a hétvégét, majd egyre jobban el is bizonytalanodik, ha a partnere nem jelentkezik, és nem tűnik úgy, hogy szerveződne a dolog. A végén természetesen elmarad a közös időtöltés, és az áldozat ott marad magányosan, egy kiürített hétvégével.

Mit tehetsz, hogy ezt elkerüld? Attól függ, hogy Te melyik típusba tartozol. Az vagy, aki lazán kezeli a szabadidejét, és nem gond, ha végül másként alakulnak a dolgok, mert úgysem terveztél el előre semmit, vagy inkább olyan vagy, aki precízen vezeti a naptárjában az ügyes-bajos dolgait, és nagyon is fontos számodra, hogy minden az időbeosztásod szerint történjen? Ha ez utóbbi igaz Rád, akkor őszintén vállald is fel a másik fél előtt, és jelezd számára, hogy ha komolyan szeretne egy közös hétvégi programot, akkor legkésőbb szerdáig fixálnotok kell. Ha végül mégsem jelentkezik a partnered a megbeszélt ideig, akkor engedd el, és szervezz más programot magadnak. Te előre megmondtad neki, hogy nálad ez hogyan működik, ha ő ebbe nem tud, vagy nem akar beilleszkedni, akkor ebből később is csak a folyamatos konfliktushelyzetek születnének, így nincs értelme erőltetni ezt a kapcsolatot.


Ez is érdekelhet! - Kedveled annyira, hogy ne randizz mással?

 

3. Nyomozás a másik fél személyes dolgai után

A randizás elején még mindenki több vasat tart a tűzben. Amíg valaki mellett nem érzed, hogy több lehet a dologból, addig nincs is ezzel semmi gond. Ugyanakkor sokan vannak, akik mindennél szeretnék jobban tudni, hogy az aktuális randipartnerük miként áll a dologhoz, randizik-e mással is mellettük. Ezért elkezdik gyűjteni az információkat (erre szuper lehetőséget kínálnak a közösségi oldalak manapság), és hosszasan analizálják a látottakat. De az is előfordul, hogy egy találkozó során burkoltan, vagy akár nyíltan rákérdeznek erre a partnerüknél.

Mit tegyél nyomozás helyett? Először is ne aggódj azon, ha az ismerkedés első időszakában még egyikőtök sem elkötelezett a másik felé. Ha már jobban megismertétek egymást, ha már úgy érzed, hogy kezd köztetek kialakulni valami, akkor van értelme felhoznod a témát, és őszintén megbeszélni a folytatást. Ha mindketten készen álltok rá, akkor nem csak Neked, de neki sem lesz oka tovább keresgélni.