Nem tudod, hogy milyen a valóságban egy kiegyensúlyozott párkapcsolat? Itt a válasz!
2020-08-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Ha még sosem voltál együtt hosszabb ideig senkivel, vagy mindig a rossz embert választottad, akkor nincs könnyű dolgod, hogy hogyan is képzelj el egy boldog párkapcsolatot. De amíg fogalmad sincs róla, milyennek kellene lennie, addig nem is fogod tudni, hogy mit várj el, és esetleg nem fogod észrevenni, ha egyszer rátalálsz. Ne aggódj, segítünk.

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány jellemzőt, amiről egy valódi, kiegyensúlyozott párkapcsolat bármikor könnyedén felismerhető.


Egymást építitek.

Nemcsak olyankor segítitek egymást, amikor egyikőtök mélyponton van, de a jobb időszakokban is. Elhalmozzátok egymást apró bókokkal, újra és újra elmesélitek, hogy mit szerettek a másikban, és csak arra a jóra koncentráltok, amit egymás életébe hoztatok.

Vitáztok – de szeretettel és tisztelettel.

Nem rúgtok még egyet bele a másikba, amikor már úgyis a padlón van. Még ha konfliktus is adódik köztetek, akkor is szeretitek egymást, és szépen beszéltek a párotokkal. Egy-egy ilyen vitás helyzetet mindig meg kell beszélnetek, az sosem vezet jóra, ha csak a szőnyeg alá söpritek a gondokat. De egy vita során sosem az a célod, hogy megbántsd a másikat, hanem az, hogy közösen rátaláljatok a megoldásra.

Minden napod szebb, ha együtt töltheted vele.

Az életed teljes és boldog lehet egyedül is, és fontos is, hogy az legyen, de ha szerelmes vagy, akkor minden kicsit még szebb. Ketten együtt egy csapat vagytok, és erősebbek, mint külön-külön valaha.

Ezt is olvasd el! - 7 közös cél a boldog párkapcsolatért!

Őszinteségen és bizalmon alapszik a kapcsolatotok.

Ehhez idő kell, és csak akkor történhet meg, ha mindketten hajlandóak vagytok rá. Nincsenek köztetek titkok, és tabuk, egyikőtök sem akarja uralni a másikat.

Együtt fejlődtök.

Sokszor előfordul, hogy két ember egymásba szeret, felépítenek egy közös életet, de végül mindketten a saját külön útjukat járják, mert nem hozták meg az elején azt a közös döntést, hogy együtt akarnak fejlődni. Mert a „én” fontosabb lesz az „mi”-nél. Egy boldog párkapcsolatban viszont mindig a „mi” kerül előtérbe.

Mindig számíthattok egymásra.

Legyen az bármilyen probléma, munkahelyi stressz, vagy betegség, a partnered mindig ott kell legyen mögötted. Ha szükséged van rá, akkor megölel, és megnyugtat, vagy csak meghallgat, hogy a lelked megkönnyebbülhessen. És persze Te ugyanezt megteszed érte.

Önmagatok lehettek egymás előtt.

Fontos, hogy mindketten megnyíljatok, és beengedjétek egymást az életetek minden területére. Bármennyire is félelmetes, az őszinteség és a nyílt kommunikáció mindig a legjobb megoldás, és elvezethet a tökéletes boldogsághoz.