Hűsítő tippek a forró napokra
2020-08-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Tombol a nyár, kánikulában pedig idén sincs hiány. A forróság megviselheti szervezetünket, ezért hoztunk néhány wellness, táplálkozási és szépségápolási tippet, hogy könnyebben vészeljük át ezeket a napokat.

A napos és meleg időjárás pozitívan hat kedvünkre, azonban amikor több napon keresztül 30 Celsius-fok felett van a hőmérő higanyszála, az sokunkat megviselheti. Mit tehetünk a hőség ellen, ha épp nincs lehetőségünk egy medencében vagy vízparton lehűteni magunkat?

Szezonális és friss táplálkozás

Nyáron is nagyon fontos, hogy figyeljünk a megfelelő táplálkozásra, ilyenkor ajánlatos minél több szezonális, helyben frissen beszerezhető zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanunk. „Bármi, ami ebben a szezonban terem, tulajdonképpen tökéletes szervezetünk karbantartására” – mondja Elisabeth Auer, dietetikus. „Legjobban a magas víztartalmú zöldségek és gyümölcsök tudnak minket lehűteni, mint például a paradicsom, az uborka vagy a görögdinnye.” A tejtermékek és nyers ételek szintén frissítenek, a zsálya, a borsmenta és a csalán pedig megakadályozzák, hogy túlságosan izzadjunk.

Tipp: túl hidegen ételt és ital se fogyasszunk, mert ezáltal csak még jobban serkentjük testünk hőtermelését.

Élénkítő zuhany

Meleg nyári napokon nagyon jól tud esni egy frissítő reggeli zuhany. Azonban ilyenkor is figyelnünk kell a megfelelő hőmérsékletre, a túl hideg víztől ugyanis a pórusok összehúzódnak, a hő ezáltal kevésbé oszlik el testünkben, ami még fokozottabb izzadást eredményezhet. Ha fokozni szeretnénk az élénkítő hatást, használjunk olyan termékeket, melyek tartalmaznak mentát vagy mentolt.

Szépségápolás a hűtőből

A forró napokon több szempontból is ajánlott bizonyos szépségápolási terméket hűtőben tárolni. A testápolók, arckrémek, napozás utáni ápolók, arcmaszkok és testspray-k különösen frissítőek, ha lehűtjük őket használat előtt.

Hűsítő masszázs

Jól jönne az irodában egy gyors felfrissülés? Tartsunk magunknál mindig mentaolajat, tegyünk belőle pár cseppet egy jeges vizes tálba. Mártsuk bele mutatóujjunkat, majd az orr feletti részen, a két szemöldökünk közötti ponton tartsuk 5 másodpercig lenyomva. Ezután mártsuk bele mindkét kezünk ujjhegyeit, majd masszírozó mozdulatokkal húzzuk kifelé azokat arcunkon, a szemöldök feletti vonalban. Ez serkenti a bőr hideg receptorait, és lehűti fejünket.

Frissítő esti lábfürdő

Egy hosszú nyári nap után valódi felüdülés lehet egy hűvös, mentás-zsályás lábfürdő. Vannak kifejezetten hűsítő hatású lábkrémek és maszkok, ezekkel fokozhatjuk a hatást. Ezek nem csak a meleg ellen kiválóak, de csökkentik a forróság általi duzzadást is.

Forrás: Activebeauty