7 közös cél a boldog párkapcsolatért!
2020-04-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Életünk jelentős részét töltjük el a munkánkkal, a gyerekeink gondozásával, a háztartás vezetésével, vagy akár internetezéssel. De vajon mennyi időt áldozunk a párkapcsolatunk ápolására? Erre a legtöbben azt válaszolják, hogy túl keveset. És talán Te is közéjük tartozol…

De vajon miért hisszük, hogy egy szerelem más, mint életünk többi területe? Miért ne kellene odafigyelnünk a szenvedély és az érzelmeink táplálására? Sajnos enélkül hamar bekövetkeznek a konfliktusok, a gondok, és az unalom, amelyek lassan tönkre teszik a kapcsolatot.

Szerencsére nem kell így lennie. Az egyik legjobb módja annak, hogy ezt elkerüld, ha a pároddal együtt kitűztök néhány közös célt, amelyek megerősíthetik a köztetek lévő kapcsolatot.

Mi lehet közös cél?

Amint a karrieredben, a pénzügyeidben vagy éppen az egészségeddel kapcsolatban is vannak terveid, úgy lehetnek olyan vágyaid is a pároddal, amelyet mindketten szeretnétek elérni.

Olvass tovább, és ismerj meg 7 közös célt a boldog párkapcsolatért!

1. cél: Minden nap szánjatok időt egymásra!

Kapcsoljátok ki a telefont, tegyétek félre a munkát, és kizárólag a másikra figyeljetek. Ehhez a legjobb időszak lehet a reggel, amikor senki sem zavarhat meg benneteket. Beszélgessetek, nevessetek, bújjatok össze. Nézzetek egymás szemébe, és ne törődjetek a külvilággal.

Ezt is olvasd el! - Miért kellenek közös párkapcsolati célok, és hogyan csináld?

2. cél: Mindig kedvesen szóljatok egymáshoz!

A kommunikáció nélkülözhetetlen egy kapcsolatban, de még fontosabb, hogyan teszitek ezt. Ha kiabáltok egymással, ha fájdalmat okoztok a másiknak, az nem vezet kiegyensúlyozott viszonyhoz. Ha egyszer kimondtál valami bántót, azt visszavonni nem fogod tudni, és örökre nyomot hagy mindkettőtök életében. Viszont ez könnyen elkerülhető, ha mindketten megígéritek a másiknak, hogy ezentúl csak kedvesen és szeretettel fordultok egymáshoz.

3. cél: Legyetek őszinték és nyitottak egymással!

Mindenkinek vannak félelmei, rossz emlékei, és múltbéli terhei, amelyeket legszívesebben elrejtene mások elől. De ha őszintén vállaljátok ezeket egymás előtt, akkor ez a kapcsolat biztonságos és megnyugtató hely lehet majd számotokra. Ez pedig mélyebb érzelmekhez és erősebb kapcsolathoz vezet.

4. cél: Jusson idő a szórakozásra is

A felnőtté válás során valahol elfelejtjük, hogy szükségünk van a játékra és kikapcsolódásra. Utoljára mikor csináltatok valami igazán szórakoztatót a pároddal? Természetesen szükség lesz némi energiaráfordításra és tervezésre, mégis megéri. Különleges élményekkel gazdagíthat titeket minden ilyen pillanat.

5. cél: A kapcsolatotok legyen az első!

Az életben sok területen kell helytállni, és megfelelni az elvárásoknak. De akkor is elengedhetetlen, hogy a párkapcsolatotok legyen mindig a legfontosabb a listán mindkettőtök számára. Ne vedd biztosra azt, hogy a partnered kitart melletted, inkább tegyél érte, hogy így legyen. Tartsatok minden héten egy közös estét, amikor csak kettesben vagytok, mint régen, amikor még csak randiztatok.

6. cél: Folyamatosan motiváljátok egymást!

Legyetek egymás legnagyobb drukkerei, hogy együtt könnyebben elérjétek a céljaitokat, és valóra válthassátok az álmaitokat. Ha együtt harcoltok, és nem külön-külön, az sokkal nagyobb energiát, illetve bátorítást adhat, így felgyorsítva a változásokat.

7. cél: Legyetek egy csapat!

Ha együtt vagytok, akkor nincs többé Te és Én, csak Mi. Egy egészséges és szeretetteljes kapcsolatban a valódi arcotokat mutatjátok a másik felé, és mindketten azok lehettek, akik vagytok. Együtt egy csapatban erősebbek és bátrabbak lesztek, mint külön-külön.

A párod mindig mögötted áll majd, és bárhová sodor is az élet, Ti akkor is számíthattok egymásra.