Nem akar összejönni a baba Solti Ádáméknál
2020-10-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A gyermek az élet nagy ajándéka – ezt pontosan tudja Solti Ádám (40) és felesége, Berni (24) is, akik mindent megtesznek azért, hogy babájuk legyen.Öt év sikertelen próbálkozás után döntöttek úgy, hogy a lombikprogramot választják, ám januárban kiderült, hogy Berninek nem sikerült teherbe esnie. A pár összetört, ám nem adták fel a reményt, s nemrégiben másodjára is belevágtak. Sajnos, a napokban kiderült, ismét sikertelen volt a beültetés.

– Az első sikertelen lombik után kellett idő a gyászra. Nem csak nekem, Ádámnak is nehéz volt ez az időszak. Tudtuk, hogy nem adjuk fel, és újra megpróbálkozunk, de a járvány miatt várnunk kellett, amit nem is bánok, hiszen lelkileg és fizikailag is felkészülhettünk arra, ami ránk vár – kezdte a Blikknek Berni.

A lombikot rengeteg előkészület, vizsgálat előzi meg, a színész felesége pedig korábban is mesélt arról, milyen nehézségekkel, fájdalommal jár a folyamatos hormoninjekciózás, a gyógyszerek szedése.

– Fontos leszögezni, hogy egyikünk sem meddő, mégsem jön össze a baba. Korábban volt egy méhen kívüli terhességem, akkor kivették az egyik petevezetékemet. Ez az eljárás biztosítja, hogy ez többé ne történhessen meg – folytatta Berni, aki az ezt követő lombikos eljárásról is mesélt.

– Leszívják a petesejteket, ez kisebb műtétnek számít, altatásban történik, nagyjából tíz perc alatt meg is van. Ez fontos momentum, ugyanis itt dől el, hány petesejt lesz, nekem nagyon sok lett. Ezután megtermékenyítik őket, és pár nappal később beültetik. Itt készül egy fotó a beültetett sejtről, és bár csak egy pici pont, mi már tudtuk, ez egy kis élet, fantasztikus érzés volt – mesélte elérzékenyülve Berni.

 

Ezután jön az idegőrlő várakozás, két héttel a beavatkozás után lehet terhességi tesztet végezni. Berni érezte, az eredmény negatív lesz, s bár reménykedett, hogy csupán a teszt téved, végül szembesülnie kellett a kegyetlen valósággal: ismét nem esett teherbe.

– Tudom, furcsán hangzik, de éreztem, hogy egyedül vagyok, nem fejlődik bennem egy kis élet. Bementem a SOTE klinikájára, ahol a beavatkozást is végezték, hiszen a vérteszt után válik biztossá az eredmény. Olyankor még van egy pici remény, talán mégis babát várok, végre teljesül az álmunk, de amikor hívott az ápoló, hogy nem sikerült, akkor összetörtem – mesélte Berni.

– Elmondtam Ádámnak, és láttam, neki is fáj. Fel volt készülve ő is, hiszen meséltem neki, mik a megérzéseim, mégis rosszul élte meg, hiszen ő is elveszített egy babát, ahogy én. Megölelt, megpuszilt, és azzal vigasztalt, van még lefagyasztva petesejt, bármikor újra próbálkozhatunk, és biztos benne, hamarosan velünk is megtörténik a csoda. Én is ebbe kapaszkodok, tudom, hiszem, hogy nekem is megadatik az anyaság öröme, csak még egy kicsit várnunk kell.

Berni sokáig gondolkozott azon, megossza-e történetet a rajongóival, ám úgy döntött, saját tapasztalatai segíthetnek azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

– Sokan nem ismerik a lombikot, mivel jár az egész procedúra, hogyan néz ki, és min megy át az a pár, amely emellett dönt. Megértem, ha valaki nem tud, vagy nem akar erről beszélni, de nekem segít, hiszen rengeteg levelet kapok olyanoktól, akik megköszönik, segítem őket a saját történetemmel – mondta Berni.

Forrás: Blikk