Így ápold a hámló bőrödet!
2020-10-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A hámló bőr testünk minden részén zavaró, így mindenáron tenni szeretnénk ellene. Ebben lesz segítségünkre az alábbi cikk.

Amikor a bőrünk nagyon kiszárad, hamarosan elindul annak hámlása is, ami – valljuk be – nem szép látvány. Tudni kell, hogy a bőrünk folyamatosan megújul, amely során új szövetek keletkeznek annak mélyebben fekvő rétegeiben, melyek a fölöttük található szöveteket feljebb tolják. Utóbbiak szépen lassan kiszáradnak, majd a bőrünk felszínén láthatóvá válnak. Korunk előrehaladtával ez a folyamat egyre lassabb, aminek következtében a bőr is szárazabb.

Hámló arcbőr

A mechanikus peelingek, azaz a klasszikus szemcsepeelingek használata nem javasolt hámló arcbőr esetén, ugyanis ezek a készítmények túl durvák, így akár irritálhatják a bőrt, legrosszabb esetben pedig sérüléseket okozhatnak. A kémiai peelingek sokkal jobb választásnak bizonyulnak, hiszen az azokban található enzimek úgy tüntetik el a hámló bőrt, hogy felbontja a fehérjéket, aminek köszönhetően eltűnnek az elhalt hámsejtek. A speciális arckefék szintén nagyon hatékonyak, hiszen a megfelelő fejjel tökéletesen meg tudjuk tisztítani a bőrünket, sőt mi több, ezzel az eszközzel könnyedén be tudjuk masszírozni a bőrtisztító vagy bőrápoló készítményeket is.

 

Mit tegyünk hámló bőr esetén?

Ha a nem megfelelő arcápolás vagy az időjárás okozzák a hámlást, akkor ezt a problémát viszonylag gyorsan tudjuk orvosolni. Ilyen esetben a hidratálás az egyik legfontosabb lépés, amiben az olyan összetevők lesznek a segítségünkre, mint a hialuronsav, az urea, a ligetszépeolaj, a panthenol és az aloe vera.

Ezeken kívül zsírra is szüksége lesz a bőrünknek, így használjunk minél több mandula-, argán-, kókusz- vagy szőlőmagolajat tartalmazó készítményt. Utóbbi még a bőr védőrétegének felépítését is támogatja. Az omega zsírsavak megnyugtatják a bőr felszínét és eltüntetik a ráncokat, így ezeket leginkább az idősebb korosztálynak javasolt használnia, hiszen öregedésgátló hatásuk is van. Amennyiben a hámláson kívül más panaszok is megjelennek – például viszketés –, akkor keressünk fel egy bőrgyógyászt.Hámló bőr a testünkön

A lábunkon vagy testünk más részein is szokott hámlani a bőr, így ezt is kezelni kell. Ilyen esetben bátran használhatunk intenzívebb, durvább készítményeket is. Az olajos hámlasztó termékek nem csak eltüntetik az elhalt hámsejteket, hanem még ápolják is a bőrt. A masszírozó kefék serkentik a vérkeringést, ami a kötőszövetekre jótékony hatással van. Természetesen miután eltávolítottuk az elhalt hámsejteket az ápolásra is időt kell szánnunk. Ehhez válasszunk gazdag, testes krémeket, melyek megnyugtatják a bőrünket és gyorsan beszívódnak.

Forrás: Activebeauty