Narancsos süti
2025-01-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 24 darabhoz

-20 dkg margarin

-12 dkg cukor

-1 tojás

-1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

-1 tk. vaníliapaszta

-2 bio narancs héja

-20 dkg liszt

-2 ek. kukoricakeményítő

-½ tk. sütőpor

-porcukor a szóráshoz

-2 ek. barna cukor

-24 szelet kandírozott narancskarika

Elkészítés:

Habosra keverjük a margarint, a cukrot és a tojássárgáját, majd hozzáadjuk az fűszerkeveréket és a vaníliát. Összekeverjük a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és egy csipet sót. A vajas masszával összedolgozzuk, cipóvá gyúrjuk, becsomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Kinyújtjuk a tésztát 5 mm vastagra, de előtte porcukrozzuk le a deszkát. A tésztából akkora karikákat szaggatunk, hogy ráférjen egy-egy narancskarika. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojásfehérjével kenjük meg a tetejüket, megszórjuk barna cukorral. Mindegyik süti közepére egy-egy szelet kandírozott narancsot fektetünk. A sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva