Narancsos süti
Hozzávalók 24 darabhoz
-20 dkg margarin
-12 dkg cukor
-1 tojás
-1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
-1 tk. vaníliapaszta
-2 bio narancs héja
-20 dkg liszt
-2 ek. kukoricakeményítő
-½ tk. sütőpor
-porcukor a szóráshoz
-2 ek. barna cukor
-24 szelet kandírozott narancskarika
Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint, a cukrot és a tojássárgáját, majd hozzáadjuk az fűszerkeveréket és a vaníliát. Összekeverjük a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és egy csipet sót. A vajas masszával összedolgozzuk, cipóvá gyúrjuk, becsomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Kinyújtjuk a tésztát 5 mm vastagra, de előtte porcukrozzuk le a deszkát. A tésztából akkora karikákat szaggatunk, hogy ráférjen egy-egy narancskarika. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojásfehérjével kenjük meg a tetejüket, megszórjuk barna cukorral. Mindegyik süti közepére egy-egy szelet kandírozott narancsot fektetünk. A sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva