10 tipp, hogyan építsd fel a bizalmad egy megcsalás után
2018-01-12  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Ha egyszer azon kaptad partnered, hogy megcsalt utána borzasztóan nehéz bárkiben is megbíznod. A fájdalom, amit akkor éreztél kihathat a következő kapcsolataidra is, ha nem próbálsz tenni ellene. Fogadd meg 10 tanácsunkat, amik segítenek, hogy újra bízz.

  1. Engedj a szomorúságnak


Ne leplezd dühvel a szomorúságot, engedj teret az igazi érzéseidnek, hogy el tudd engedni azt a partnert, aki ezt tette veled. Ez is mint a bánat minden formája, segít abban, hogy túljuss ezen a nehéz időszakon.  1. Fókuszálj saját magadra


A töprengés helyett inkább összpontosíts a változásra. Hidd el nincs szükséged egy olyan partnerre, aki megcsal téged, bizonyítsd be magadnak, hogy erős és független vagy. Idővel ez a hozzáállás segít, hogy egy új kapcsolat esélyt kapjon.


  1. Tanulj meg továbblépni


Ne tekints folyton a múltba miután megcsaltak. Távolítsd el az exedre emlékeztető tárgyakat a lakásból és tisztítsd meg közösségi oldalaidat. Ha ezt a rituálét elhalasztod, ezek a dolgok állandóan emlékeztetni fognak az árulásra. Ahhoz, hogy új fejezetet kezdj, meg kell tanulnod lapozni.


  1. Mozdulj ki a barátokkal


A barátokkal vagy családdal való találkozás szintén segít a bizalmad helyreállításában, mivel ők a bizonyítékai annak, hogy léteznek olyan emberek, akik nem csapnak be. Ez a támogató környezet nagyban segíti a lelki megújulást.  1. Ne hibáztasd magad


Fontos, hogy tanuljunk a hibáinkból, de ne okoljuk saját magunkat. Ha valaki megcsalt azt a döntést, ahelyett hozta meg, hogy megbeszélte volna a párkapcsolati gondjaitokat.


  1. Ismerd el, hogy nem minden ember egyforma


Egy másik dolog, ami segíthet, hogy újra meg tudj bízni másokban, ha felismered azt, hogy minden ember más. Azért, mert valaki becsapott, az nem azt jelenti, hogy a következő partnered is ezt teszi majd.


  1. Győződj meg, hogy túl vagy rajta, mielőtt újra próbálkozol


Ne ugorj rögtön fejest a társkeresésbe, ha friss még a sérülés, akkor bizalmatlanságod is sokkal erősebb lesz, ami megmérgezheti az új kapcsolatodat is.  1. Ne add fel


Bár nem jó ötlet túl hamar belevetni magad a társkeresésbe, de ne add fel a szerelmet. Nehéz, ha nagyon megbántottak, de hidd el a legtöbb ember becsületes.


  1. Adj esélyt egy új kapcsolatnak


Ha újra randizni kezdesz, adj egy esélyt újdonsült partnerednek és ne a múltbéli tapasztalataid alapján ítélkezz. Nem kell azonnal megnyílnod mindenkinek, de ha úgy érzed jó emberrel hozott össze a sors, adj neki egy esélyt, hogy bebizonyíthassa, hogy benne megbízhatsz.  1. Adj esélyt magadnak is


Végül, hogy a bizalmad teljesen helyre állhasson, vállalnod kell az új kapcsolatban rejlő kockázatot. Ne hagyd, hogy az, aki becsapott tönkretegye a szerelembe vetett hitedet. Csak nézz előre és légy újra boldog.