Narancsos körtekrémleves kókuszos habgaluskával
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-4 narancs
-6-7 szem körte
-1 dl narancslé (100%-os)
-4 dl körtelé
-20 dkg cukor + a forgatáshoz
-1 csomag vaníliás cukor
-1 kk. őrölt fahéj
-1 csomag tejszínes pudingpor
A galuskához:
-5 tojásfehérje
-1 ek. kókuszreszelék
-1 kk. kókuszaroma
-5 dkg cukor
Elkészítés:
A narancsokat vastagon meghámozzuk, a héjat hideg vízbe beáztatva félretesszük. A narancs húsát jó alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk. A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát felkockázzuk.
A felkockázott gyümölcsöket a narancslével, a körtelével és 3 dl vízzel egy lábosban feltesszük főni. A megpuhult gyümölcsöket botmixerrel pürésítjük, majd a fele cukorral és a fahéjjal ízesítjük.
A tejszínes pudingport 2 dl vízzel csomómentesre keverjük, a levesbe öntjük, majd összefőzzük.
A narancshéjakat szárazra töröljük, éles késsel a fehér részt eltávolítjuk, majd a narancssárga héjat vékony hosszúkás csíkokra szeleteljük. Kisebb edényben 1 dl vízzel és a maradék 10 dkg cukorral, fedő alatt, lassú tűzön 1 órán át főzzük. Majd a megpuhult héjakat leszűrjük, papírtörlőn megszárítjuk, majd cukorban megforgatjuk.
A galuskához a tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, amikor félig kész, hozzáadjuk a cukrot, a kókuszaromát, és keményre verjük, majd óvatosan elkeverjük benne a kókuszreszeléket. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk és pár perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor a levesre szedjük a kókuszos galuskákat és tetejét a kandírozott narancshéjjal díszítjük.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
