Mustáros-zöldséges csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
-50 dkg csirkemáj
-35 dkg burgonya
-2 db sárgarépa
-25 dkg csiperkegomba
-1 db piros kaliforniai paprika
-2 db TV paprika
-2 ek. olaj
-1 tk. majoránna
-1 fej vöröshagyma
-2 ek. mustár
-1 csokor felaprított friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A burgonyát, a répát, a gombát meghámozzuk, kockára, a paprikákat karikára vágjuk.
Nagyobb serpenyőben az olajon a burgonyakockákat elkezdjük sütni, hozzákeverjük a répát, amikor a burgonya üvegesedni kezd, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és felöntjük 1,5 dl vízzel.
Közben a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát és a mustárt. Beletesszük a kockára vágott májat, a gombát, és kevergetve további kb. 5-7 percet sütjük, amíg a máj készre sül. Tálaláskor a frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva