Mustáros-zöldséges csirkemáj
2025-01-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

 Hozzávalók 4 személyre

-50 dkg csirkemáj

-35 dkg burgonya

-2 db sárgarépa

-25 dkg csiperkegomba

-1 db piros kaliforniai paprika

-2 db TV paprika

-2 ek. olaj

-1 tk. majoránna

-1 fej vöröshagyma

-2 ek. mustár

-1 csokor felaprított friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A burgonyát, a répát, a gombát meghámozzuk, kockára, a paprikákat karikára vágjuk.

Nagyobb serpenyőben az olajon a burgonyakockákat elkezdjük sütni, hozzákeverjük a répát, amikor a burgonya üvegesedni kezd, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és felöntjük 1,5 dl vízzel.

Közben a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát és a mustárt. Beletesszük a kockára vágott májat, a gombát, és kevergetve további kb. 5-7 percet sütjük, amíg a máj készre sül. Tálaláskor a frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva