Mivel varázsold nyári hangulatba az otthonod
2023-06-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ahhoz, hogy nyárra feldobd az otthonodat, nem kell, hogy nagy költségvetéssel vagy rengeteg időddel járjon. Néha a legapróbb módosítások - például a párnák cseréje vagy a szellős, organikus textúrák beépítése - azonnal frissebbé és "szezonálisabbá" tehetik otthonodat.

Még a hangulatodat is egy pillanat alatt meg fogja változtatni ez a pár apró trükk, amivel a nyári lazítós légkört megteremtheted.

"Amikor a madarak csicseregni kezdenek, és a virághagymák előbújnak, tudom, hogy itt az ideje elgondolkodni az otthonom tavaszi frissítésén" - mondja Ami McKay, a Pure Design elnöke és vezető tervezője.

"Például épp a múlt héten jött be egy művész, aki mészfestékkel festette le a nappalim falait, ami arra inspirált, hogy rendet tegyek és átrendezzem a bútorokat."

Nem tudod, hol kezdd? Kövesd ezeket a lakberendezői tippeket annak érdekében, hogy az otthonod az egész nyáron egy barátságos, vidám környezet legyen.

Tedd a nehéz takarókat a tárolóba!

A nehéz, kábelkötésű és vastag takarók ősszel és télen jól jöhetnek, de a melegebb hónapokban valószínűleg feleslegesek. Tedd el őket a nyár folyamán. Ha pedig szereted a takaróval összebújás érzését, akkor fontold meg egy könnyebb muszlin vagy vászon anyagra cserélését. A könnyű textíliák mellett McKay szerint válassz világosabb színeket, mivel ez vizuálisan segít hűvösebbé tenni a teret.

Hozz friss zöldet!

"Az egyik kedvenc módszerem az új évszak üdvözlésére a kiegészítők frissítése és friss, szezonális zöld növényzet beszerzése" - jegyzi meg Heather Fujikawa lakberendező.

"Mivel a konyha az egyik legforgalmasabb terület az otthonodban, ennek a térnek a felfrissítése igazán sokat számít a mindennapokban. Használj néhány egyszerű szezonális növényt."

A bejárati asztalra vagy a hálószobába is tehetsz friss zöldet. Amellett, hogy színt és földies érzést kölcsönöz, a friss virágok vagy zöldek segíthetnek felfrissíteni az otthon illatát is.

Adj hozzá földes textúrákat és mintákat!

A színek és a textúrák nagy szerepet játszanak az otthon körüli szezonális frissítésekben.

"Nyárra szeretjük a természetes textúrákat - például a juta és a tweed - és a játékos nyomatokat, például a tűs csíkokat és a virágokat, mivel ezek segítenek könnyed és légies érzést kelteni egy kis tengerparti hangulattal" - mondja Fujikawa.

Egyszerű és költséghatékony módja annak, hogy a szezonális textúrákat és színeket beépítsd otthonodba a díszpárnák, takarók és művészeti alkotások. Cseréld ki a nehéz textíliákat és a téli részleteket.

Akassz szellős függönyt!

Vedd le a vastag és nehéz drapériákat, és add le őket a tisztítóban egy mélytisztításra. Helyettük akassz szellős drapériákat, hogy élvezd a friss levegőt és a mozgást, amikor kinyitod az ablakokat - mondja McKay.

Ha szeretnél segíteni abban, hogy a hőt távol tartsd a háztól, válassz könnyű, de sűrű anyagot, amely a nap legmelegebb időszakában segít több napfényt eltakarni.

Dobd el a nehéz szőnyegeket a könnyebb anyagokért!

Egy plüss, nehéz szőnyeg télen kellemes érzés a lábak alatt, de nyáron elveszi azt a hűvös és friss környezetet, amelyet szeretnél létrehozni. Tedd a nehéz szőnyeget a raktárba - és fontold meg, hogy először szakszerűen tisztíttasd meg -, és cseréld le könnyű vagy lapos szövésű, pamutból vagy jutából készült szőnyegekre.

Használ nyárias illatokat!

A vizuális változások nagy hatással lehetnek, de ne hanyagold el a többi érzékszerved sem. A citrusfélék, virágok vagy tengerparti illatú gyertyák és diffúzorok könnyedséget teremthetnek a cukros vagy fás jegyeket kísérő nehézkességgel szemben.

"Néhány darab, amivel ezt az egyszerű frissítést megvalósíthatjuk, egy nagy, kerek felvágottas tál, egy szép üvegváza, egy vidám mintás teakendő, egy friss gyertya, és végül egy szép tál a friss szezonális gyümölcsök bemutatására" - jegyzi meg Fujikawa.

Az évszak ízeinek, illatainak és színeinek beépítésével biztosan felfrissülsz és inspirálódsz az előtted álló szezonra.

Frissítsd az olvasnivalóidat!

Ha remek ürügyet keresel arra, hogy felkerekedj a helyi könyvesboltban, akkor ez az.

"Szeretek egy halom új dizájnmagazint és néhány regényt venni, amit már nagyon szerettem volna elolvasni" - mondja McKay.

"Ez segít, hogy időt szánjak rá és leüljek."

Azt is fontold meg, hogy felfrissíted a dohányzóasztalon lévő könyveket és bármit, ami az éjjeliszekrényre került.

Nyári emlékek megjelenítése

A nyár az utazás és a kalandok évszaka, és tökéletes értelme van annak, hogy ezeket a boldog emlékeket az egész otthonodban megjelenítsd.

Fujikawa szerint:

Akár egy nyaralásról készült fotók megjelenítéséről, akár kagylók elhelyezéséről egy tálban, vagy a tengerparti textúrák, például a nád, a rattan és a fonott fűzfa beépítéséről van szó, számos módja van annak, hogy ezeket a különleges emlékeket beépítsük, amelyek boldogságot és inspirációt hagynak majd bennünk.

Kapcsold össze a belteret és a külteret!

Maximalizáld a négyzetmétert azáltal, hogy a beltéri részeket kifelé viszed, és fordítva. A kulcs ahhoz, hogy a terasz vagy a fedélzet otthonos érzést keltsen, a kényelmes ülőhelyek, párnák, szőnyegek és világítás beépítése. Fontold meg egy intim al fresco étkezőhely kialakítását, amely egész évszakban kinti étkezésre invitálhat téged.

"A növényeket is kiviheted a szabadba, hogy varázslatos kerti teret hozz létre" - javasolja McKay.

"Válassz évelő növényeket ezekhez a terekhez, például hortenziát és levendulát, vagy pergolát szőlőlugasokkal, így évről évre nézheted, ahogy nőnek és érnek."