Mit tehetsz, ha beleszerettél egy házas emberbe?
2021-02-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Mielőtt bármit is mondanánk, tisztáznunk kell a következőt: nem célunk az ítélkezés, egyik irányban sem. Mindenki a saját életének irányítója, vállalva a döntései összes következményét. A szerelem sajnos sokszor nem fekete és fehér, és elég gyakori eset, hogy valaki olyan emberbe esünk bele, aki már foglalt.

Ha Te is hasonló helyzetbe kerültél, akkor fontos felkészülnöd arra, hogy mi várhat Rád ebben a kapcsolatban. Minden emberi elköteleződés kihívásokkal teli, de egy ilyen viszony a problémák egészen új tárházát tartogathatja számodra.

Mi az, amit tudnod kell?

Soha nem fogja elhagyni a feleségét.

A statisztikák szerint a nős férfiak alig 5%-a bontja fel a házasságát egy szerető kedvéért. Még, ha olyanokat is mondanak, hogy boldogtalanok a feleségük mellett, már nem éreznek semmit iránta, és el akarnak válni, nagy eséllyel mégsem fogják megtenni. Ennek több oka is lehet: a válás várható pénzügyi következményei, a külvilág felé közvetített tökéletes férj és apa imázs elveszítésétől való félelem, vallási okok, de elég annyi is, hogy a sok együtt töltött év után nem akarja megbántani a feleségét. Ezért hiába ismétli el akár százszor is, hogy el fogja hagyni, tudnod kell, hogy ezek csak üres szavak, amelyek tettek nélkül nem érnek semmit.

Ha igazán Veled akarna lenni, akkor megtenné.

Az emberek megküzdenének akár az egész világgal is, ha arra lenne szükség, hogy elérjék szívük legnagyobb vágyát. Ezért biztos lehetsz benne, hogy ha a partnered igazán Veled szeretné leélni élete hátra lévő részét, akkor mindent meg is tenne ezért. Nem számítana sem pénz, sem presztízs, sem mások véleménye. De, ha ő csak másodikként tekint Rád, és esze ágában sincs változtatni ezen a szerelmi háromszögön, akkor hidd el, nem vagy elég fontos számára. Amikor úgy döntesz, hogy ezt nem csinálod tovább, akkor ő egy könnycseppet se ejtve továbblép, és keres magának új szórakozást.

A hűtlen újra hűtlen lesz.

Tudtad erről az emberről, hogy házas, amikor megismerkedtetek? Őszintén felvállalta előtted, vagy inkább magadtól jöttél rá egy idő után? Ha hazudott Neked, akkor hogyan is bízhatnál benne? Sőt! Ha épp megcsalja Veled a feleségét, akkor honnan tudhatod, hogy Téged nem csal-e meg egy harmadikkal? Ezek után mit számít az, hogy elhagyja-e a nejét, ha soha nem mersz bízni majd benne.

Ezt is olvasd el! - 6 ok, ami miatt a leghűségesebb emberek is megcsalják a párjukat

Mit tehetsz egy ilyen helyzetben?

Határozz meg egy végső dátumot erre a viszonyra!

Meddig vagy hajlandó második lenni az életében? Szabj meg egy határidőt, ameddig lehetősége van dönteni, elválik a feleségétől vagy szakítasz vele. Jó, ha már a kapcsolatotok elején tiszta vizet öntesz a pohárba. Ha ő elzárkózik ez elől, vagy megígér mindent, de később mégsem állja a szavát, akkor Neked kell rövidre zárnod.

Figyelj oda, hogyan beszél a feleségéről!

Tisztelettel beszél előtted róla? Őszintén elmondja, hogy miért nem akar már vele lenni? Ha épp ellenkezőleg, őt hibáztatja mindenért, és kritizálja minden ponton, akkor kezdj el gyanakodni. Talán ez az ember egy nőt sem értékel, és még kevésbé tisztel, így Téged sem fog. Csak képzeld el, hogy egyszer talán pont Te leszel a felesége, akiről így beszél majd az aktuális szeretője előtt. Tényleg azt szeretnéd?

Legyen saját életed!

Semmiképpen se dobd el a barátaidat és a terveidet egy ilyen viszony kedvéért. Ne legyél minden pillanatban ugrásra kész, ha épp eszébe jutsz. Sőt! Nyugodtan randizhatsz is mellette.

Ha ő nem hűséges, akkor Neked sem kell annak lenned.

Sok nő elköveti azt a hibát, hogy hűségesen kitart a nős szeretője mellett, míg a férfi csak szórakozik. Ha Te is ilyen helyzetbe kerültél, a partnered pedig láthatóan nem akar elválni, akkor miért ne érezhetnéd Te is jól magad, valaki mással. Ez nem lehet hűtlenség, hiszen ő is házas, ráadásul gyengül majd a kötődésed és kiszolgáltatottságod az irányába.

Igazán boldog vagy?

Kérdezd meg magadtól, és válaszolj őszintén, ha épp egy ilyen viszony kellős közepén vagy. Tényleg boldog vagy? Ez az, amit szeretnél? Ez az, amire mindig is vágytál?

Ha egyszer meg tudod fogalmazni, hogy milyen életet szeretnél, mik a vágyaid és a céljaid, akkor képes leszel felismerni azt is, hogy ki az a férfi, akit mellett élni akarsz. Ha úgy érzed, megtaláltad, az nagyszerű. De ha bizonytalan vagy, akkor legbelül Te tudod a legjobban, mit kell tenned.