Mit tehet egy férfi, ha a nő sikeresebb?
2021-10-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A konzervatív felfogás szerint egy kapcsolatban a férfiak a sikeresek és pénzkeresők, míg a nők karrier helyett inkább a szerető családi háttért biztosítják.

Napjainkra ez a felfogás meglehetősen megkopott és semmiképpen sem tekinthető jó iránymutatónak. Számtalan férfi szembesül ugyanis azzal a nehézséggel, hogy a nő, aki megtetszett neki, bizony jóval sikeresebb nála. Ilyenkor sokan elbizonytalanodnak, hiszen senki nem tanította meg őket, hogyan is kezeljék ezt a helyzetet.

Szerencsére erre is van néhány olyan ötletünk, amelyet bárki sikerrel alkalmazhat a gyakorlatban.

1. tipp: Egy párkapcsolatban nem az anyagiak számítanak

Magát az embert kell látnod, és megismerned az első randikon, és nem szabad hagynod, hogy az anyagiak az utatokba álljanak. Az ismerkedés során ne arra gondolj, hogy Neked mennyivel kisebb összeg pihen a bankszámládon, inkább koncentrálj arra, hogy közel kerülj a lelkéhez, az érzéseihez, próbáld megérteni őt, mint embert. Keress olyan közös pontokat az életetekben, amelyek összeköthetnek titeket, és kellemes beszédtémául szolgálhatnak (közös érdeklődés, hasonló hobbi, egyforma célok, vagy akár gyerekkori kötődések).

2. tipp: Ne mutasd ki a fenntartásaidat

Ha már az első üzenetváltások során érezteted vele, hogy Téged zavar ez a helyzet, abból biztosan nem sül ki boldog és komoly párkapcsolat. Az anyagiak miatti aggodalmaskodás helyett, inkább mutasd meg neki, hogy mindenben számíthat rád, legyél egy lelki támasz, aki megérti és aki minden nehézség esetén kiáll mellette.

Ezt is olvasd el! - 10 dolog, amit egy Alfa-nő soha nem fog engedni egy párkapcsolatban

3. tipp: Ne utasítsd vissza a meghívást

Előfordulhat, hogy elhív egy drága étterembe, vagy meginni egy italt a baráti társaságával. Ilyenkor ne érezz bűntudatot azért, ha ő akarja kifizetni a számlát. Elvégre ő keres többet, Neked nem kell azért spórolni, hogy teljesítsd az ő igényeit. Ha ez lenne a helyzet, akkor az a kapcsolat nem a valódi érzelmekről szólna, sokkal inkább az érdekekről. Ha hagyod, hogy meghívjon, akkor megmutatod neki, mennyire nem érdekel ez a helyzet és az anyagi különbség, és nem kell attól tartania, hogy esetleg féltékeny lennél a sikereire.

Ha Te is egy olyan férfi vagy, aki beleszeretett egy tehetősebb és sikeresebb nőbe, akkor ne érezd rosszul magad, próbáld elengedni a negatív érzéseidet, és csak a jóra koncentrálj. Hiszen ő is csak egy ember, egy érző lélek, aki társra vágyik. Attól, hogy Neked kevesebb a pénzed, még nem vagy rossz ember, vagy kevésbé értékes, mint bárki más. Ha ezt elfogadod, akkor igazi komoly kapcsolatot alakíthatsz ki, amelyben mindketten megtalálhatjátok a boldogságotokat.