Mit tegyél, ha nem bírod a párod szüleit?
2019-08-06  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Mindig stresszes az első találkozás a kedvesed családjával. Tetszel majd nekik? Elfogadnak majd? És Neked szimpatikusak lesznek? Sok kérdés felmerülhet ilyenkor benned.

De amíg a párodat Te választhatod meg, ugyanez a szüleire már nem lesz igaz. Ha szerencséd van, akkor kölcsönösen el tudjátok fogadni egymást, ha viszont peched van, akkor jó, ha elolvasod tanácsainkat!

1. Kell-e őket szeretned?

Nem. Nem kell őket szeretned, sőt tettetned sem kell a szimpátiát feléjük. Ez ugyanis nem befolyásolhatja a kapcsolatodat a pároddal. Ha a partnered viszont nagyon szereti őket, akkor türelmesnek kell lenned, és tisztességtudónak. A nagy családi eseményeken ott kell, hogy legyél a kedvesed mellett, és reménykedj, hogy talán lesz olyan rokon, akivel megtalálod Te is a közös hangot.

Ezt is olvasd el! 6 tipp, hogy jó benyomást kelts a párod szüleid előtt

2. Hogyan mond el a párodnak, hogy nem szereted a szüleit?

Ha nyíltan a fejéhez vágod, hogy a családját elviselhetetlennek tartod, és nem bírod, azzal csak átállítod őt az ellenséges oldalra. Ehelyett finoman kell megközelítened a helyzetet. Meséld el neki, hogy kényelmetlenül érzed magad, ha előhoznak előtted egy témát, vagy zavarba jössz egy-egy ilyen nagy családi összejövetelen. Koncentrálj konkrét szituációkra, amelyek bosszantóak számodra. Még ha a partnered másként is érzékeli ugyanezen helyzeteket, akkor is tiszteletben kell tartania majd az érzéseidet.

3. Milyen szerepet kap a család a párkapcsolatodban?

Alapvető minden együttélésnél, hogy nyitottak legyetek egymás felé, és mindent meg tudjatok beszélni. Közösen kell, megoldást keressetek egy ilyen helyzetben. Például megállapodhattok abban, hogy egy családi ünnepen csak pár órát töltötök a párod szüleinél, ahelyett, hogy ott aludnátok. A párod abban is segíthet, hogy témát vált egy közös beszélgetésnél, amikor látja rajtad, hogy kényelmetlenül kezded érezni magad.

4. Maradj pozitív!

Minden embernek szerves része a családi háttere és múltja, amit a párjának is el kell fogadnia, ha igazán szeretik egymást. Próbálj mindig a jó dolgokra koncentrálni, légy kedves, mert ezektől a közösen átvészelt nehézségektől erősödik meg igazán egy kapcsolatotok.

Upset couple