Mit tegyél, és mit ne Valentin-napon, ha nincs kivel megosztanod?
2020-02-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Az utóbbi években Magyarországon is egyre többen ünneplik meg a Valentin-napot. Ilyenkor mindenhonnan a szerelmes fotók és üzenetek jönnek szembe velünk, amitől egy szingli talán még magányosabbnak érzi magát.

Ha épp Te is ebben a cipőben jársz, akkor sem kell elkeseredned. Egyedül is kellemesen eltöltheted az estét, és még szomorkodni se lesz okod.

Olvass tovább, és tudd meg, hogy mit tegyél, és mit ne Valentin-napon, ha nincs kivel megosztanod!

1. Felejtsd el az édes-bús romantikus komédiákat, és szerelmes filmeket!

Persze nem kell örökre félretenned ezeket az alkotásokat, az év további 365 napján bármikor megnézheted őket a barátnőid, és egy nagy csomag papírzsebkendő társaságában. De ezen az estén vedd inkább elő a Szex és New York vagy a Jóbarátok kedvenc részeit, vagy pörgesd fel magad Beyonce vagy JLo legütősebb zenéire, amitől újra vonzó és energikus nőnek érezheted magad.

2. Semmiképpen NE kezdj el csetelni az exeddel!

Ő már a múltad, valószínűleg okkal. Ne engedd, hogy a Valentin-nap édes, rózsaszín cukormázzal vonja be a korábbi kapcsolatod emlékeit, és elgyöngülve szerelmes üzeneteket küldözgess neki, csak mert magányos vagy. Hidd el már másnap megbánnád, ha megtennéd.

3. Ne zárkózz be!

Ha nincs kedved elmenni egy buliba, vagy táncolni, akkor ne menj. De akkor se zárd magadra az ajtót, és sírdogálj a szobád sarkában. Helyette hívd át a barátnőidet, és mozizzatok otthon együtt. Vagy üljetek be a közeli kávézóba egy forró csokira, beszélgessetek csajos témákról és egyszerűen csak érezzétek jól magatokat.

Amit helyette tegyél:

1. Csinálj valamit, ami feltölt!

Ha ezen a napon mindenki a szerelmet és szeretetet ünnepli, akkor miért ne tehetnél valami olyat, amit szeretsz? Táncolj, olvass, fess, vagy amit csak akarsz. Csináld azt, amitől jobban érzed magad!

További ötletekért olvasd el ezt is! Egyedül vagy Valentin-napon? Íme 6 tipp, hogy szingliként is varázslatossá tedd ezt a napot!

2. Tarts egy kis közösségi média szünetet!

Nem kell napjában többször is végig nézned, hogy minden ismerősöd szerelmes fotókat posztol. Ez a roham egy-két nap alatt lecseng, és utána minden visszaáll a régi kerékvágásba. Még jót is fog tenni, hogy végre nem töltesz annyi időt hasztalanul ezeken az oldalakon, és inkább a saját életeddel foglalkozol.

3. Jusson eszedbe az összes szép dolog, amiért hálás lehetsz!

Ahelyett, hogy a magányodra, és a hiányzó párkapcsolatra fókuszálnál, inkább vedd sorra azokat az embereket, akik szeretnek. A családodat, a barátaidat, a munkatársaidat. Azután azokat a dolgokat is, amelyek szebbé teszik az életed. Lehet ez a sport, amit űzöl, a hobbid, amiért rajongsz, vagy a karrieredben és az életed bármely területén elért sikereid. Legyél hálás ezekért! Ráadásul, ha valaki szingliként is elégedettnek és kereknek érzi az életét, azt mások is vonzónak látják, és így még több jó dolog várhat Rád.

Ne feledd, február 14-e is mindössze egyetlen napig tart, és csak rajtad múlik, hogy szomorkodva éled meg, vagy tudomást sem véve a külvilágról, boldog és kiegyensúlyozott leszel úgy, és ott, ahol vagy.