Mit tegyél, amikor nincs értelme folytatni?
2022-06-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Néhány ember szeret egyedül lenni. Egyesek közülük azonnal kilépnek egy kapcsolatból, amint egyetlen baljós jelet észlelnek, míg mások egyszerűen csak nehezen találnak párt, és így inkább a szingli életet választják. Aztán ott van a másik tábor, valószínűleg a népesebb, akik egy párkapcsolati probléma felmerülése esetén elbizonytalanodnak, és csak nehezen döntik el, hogy mi lenne jobb számukra: menni vagy maradni. Honnan tudhatod, hogy mit kell tenned, amikor úgy érzed, nincs értelme folytatni? Csak kövesd az alábbi tanácsokat!

Meg kell tenned önmagadért

Általában nehéz megmondani, hogy mi az a pont, amikor egy kapcsolat megérik a szakításra. Mindannyiunk életében vannak körülmények és nehézségek, de van egy határ, ameddig ezeket a gondokat el lehet viselni. Ha nézőpontot váltotok, és közösen kerestek kompromisszumos megoldásokat, akkor egy-egy ilyen probléma erősebbé teheti a köztetek lévő elkötelezettséget. Ugyanakkor, ha egyre több és több lesz a hasonló vita, és már egyre nem találjátok a kiutat, akkor el kell gondolkoznotok, hogy vajon tényleg Ti vagytok-e az ideális társ egymás számára. Fájdalmas lehet a felismerés, hiszen már annyi energiát beletettetek ebbe a kapcsolatba, mégsem lehet egy működésképtelen közös életet tovább erőltetni.

Az élet legnehezebb lépése, amihez bátornak kell lenned

Szakítani nem egy egyszerű feladat. A szerelem, amit a párod iránt érzel mélyen beleivódott a lelkedbe és az egész életedbe. Bizonyára közösen formáltátok a mindennapjaitokat és együtt képzeltétek el a jövőt is. Idővel összerázódtatok, és teljesen megnyíltatok egymás előtt. Még, amikor vitáztatok, vagy összevesztetek is pontosan tudtátok, hogy a másik ott van mellettetek, ha szükségetek van rá. Eldobni mindezt nem lehet egy pillanat alatt. Egy kapcsolat elején még könnyebben meggondolhatod magad, de ha már ketten elértetek közösen egy pontra, akkor a szakítás olyan, mintha a lelked és a tested egy darabját hagynád magad mögött. Ehhez a lépéshez nagy bátorság kell. De hidd el, benned is megvan.

A döntést Neked kell meghozni

Amikor bajban vagyunk, akkor minden hozzánk közel álló ismerősünk segíteni szeretne, vagy legalábbis rengeteg tanácsot kapunk, hogy mit is kellene tennünk. De igazán csakis Te tudhatod, érezheted, hogy mi a helyes. Nem tehetsz mást, mint, hogy meghallgatod és megköszönöd a tanácsokat, de aztán a saját szíved hangját követed.

Ez is érdekelhet! - Megbánt döntéseink – Te mit csinálnál másként, ha újrakezdhetnéd?

Köszöntsd az új kezdetet!

A legjobb dolog egy szakításban, hogy amikor végre összegyűjtöd a bátorságod, és megléped, akkor egy óriási tehertől válhatsz meg, és egészen más embernek érzed majd magad. Egy mérgező kapcsolat mindig csak lehúz, egyre mélyebbre, de amikor megszabadulsz tőle, akkor hirtelen megnyílik majd előtted a világ. Új lehetőségek és új élmények várnak, és már hálás leszel önmagadnak, hogy megtetted.