Mit mondanak a barátaid a párodról? Számít a véleményük?
2024-03-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Amikor szerelmesek leszünk valakibe, néha szükségét érezzük annak, hogy kikérjük barátaink véleményét arról a férfiről, aki megtetszett nekünk, ahelyett, hogy csak saját magunktól kérdeznénk meg, hogy vajon, megfelelő lenne-e számunkra az adott férfi.

Ugyanakkor vannak olyan esetek is, amikor az újdonsült szerelmedet bemutatod olyan közeli barátaidnak is, akikben a leginkább megbízol. Mindezt pedig azért teszed, mert meg szeretnéd tudni, hogy a környezeted, a barátaid mit gondolnak a párodról és reménykedsz abban, hogy segítenek neked eldönteni, hogy hosszabb távon együtt maradj-e az adott férfivel vagy sem.Vannak olyan esetek, amikor nem tudunk magunktól dönteni, és ilyenkor nagyon hasznos a közeli barátok véleménye, akik jól ismernek, és tudják, hogy nekünk mi lenne a legmegfelelőbb.

A pszichológusok és élettanácsadó specialisták azon a véleményen vannak, hogy nem kellene számítania annak, hogy mit gondolnak a párodról a barátaid, hacsak nem konkrét dolgokat hoznak föl érvként, hogy miért legyél, vagy ne legyél egy férfivel. Ha csak azzal érvelnek, hogy nem szimpatikus nekik a barátod, és emiatt nem kellene vele lenned, akkor nem szabad rájuk hallgatnod. Sőt, ha olyan barátnőid vannak, akik nem élnek párkapcsolatban, akkor semmiképp se fogadj el tőlük véleményt vagy tanácsot, hiszen lehetséges, hogy irigység miatt is rossz véleményt fognak mondani a szerelmedről.

Mielőtt kikérnéd a barátaid véleményét a szerelmedről, vizsgáld meg önmagad és higgy inkább a saját megérzéseidben!

Mit mondanak a barátaid a szerelmedről? Kétféle barát típus létezik, amikor az új szerelmed értékelésére kerül sor:

1. Vannak az „Igenlő barátok”, vagyis azok a barátok, akik bármiben támogatnak, és mindig azt mondják, amit hallani szeretnél. Azzal, hogy ezek a barátaid csak jót mondanak rólad és a szerelmedről, lehet, hogy jólesik az egodnak, viszont nem biztos, hogy a legőszintébb véleményt fogod tőlük hallani, így nem feltétlenül kellene hallgatnod rájuk.

2. Vannak az „őrködő barátok”, vagyis azok a barátok, akik nem félnek kimondani az őszinte véleményüket arról, amit gondolnak, vagy arról, amiről úgy gondolják, hogy rosszat tehetnek neked. Inkább ezekben a barátaidban bízz, mert ők őszintén megmondják azt, hogy mit gondolnak.

Ugyanakkor nagyon fontos az, hogy tudd, nem egészséges az, ha csak arra támaszkodsz, amit a barátaid mondanak vagy javasolnak neked a pároddal kapcsolatban. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy a saját megérzéseid alapján döntesz, és nem a barátaid javaslatai és véleményei alapján.

Ez is érdekelhet! - Hogyan beszélgess egy férfival online?