Mit árul el az alvó pózod a párkapcsolatodról?
2017-01-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e? Együtt aludni jó dolog: abból, hogy hogyan is csináljuk, sok minden kiderül a kapcsolatunkról.

Mindegy, hogy kis kifli – nagy kifli vagy esetleg hát-a-hátnak a bevált póz nálatok, az, ahogyan álomba szenderültök egymás mellett, rengeteg dolgot árul el arról, hogy a pároddal mennyire vagytok boldogak és elégedettek a kapcsolatotokban.

A Hertfordshire Egyetem kutatói 1000 személyt kérdeztek meg azok alvási szokásairól, és arra jöttek rá, hogy a párok, akik alvás közben is fenntartják a fizikai kapcsolatot, sokkal boldogabbnak vallják magukat. Azoknak a pároknak, akik egymáshoz érnek alvás közben, a túlnyomó többsége, pontosabban 94%-a, érzi magát boldognak, ezzel szemben, azoknak, akik nem érintkeznek szunyókálás közben, csak 68%- a vallotta magát elégedettnek a párkapcsolatban.

Az alvás közbeni fizikai távolság lefordítható érzelmi távolságra is. A kutatásban résztvevő emberek 12%-a azt nyilatkozta, hogy ők egymástól kevesebb, mint egy ujjnyira alszanak, ezeknek 86%-a érzi úgy, hogy boldog. Csupán két százalék mondta, hogy egymástól több mint 50 centiméternyire alszik, ezek nagy része viszont nem tartja magát boldognak.

Ez az első olyan felmérés, ami a párok alvó pózait vizsgálja. Az eredmények  segítenek betekintést nyerni mások személyiségébe és kapcsolatába, egyszerűen az által, hogy elmondják, ők hogyan alszanak a legszívesebben - mondta el Richard Wiseman professzor, a Hertfordshire egyetem pszichológusa és tanulmányi vezetője. Az eredmény az Edinburghi Nemzetközi Tudományos Fesztiválon került bemutatásra.

A legnépszerűbb alvó póz pároknál a hát-a- háthoz pozíció, mely a megkérdezettek 42%-ánál volt jellemző, további 31% mondta azt, hogy ők szeretnek ugyan abba az irányba fordulva szenderülni álomba, 4% pedig egymással szemben szereti álomra hajtani a fejét.

Érdekesség, hogy minél társaságkedvelőbb valaki, annál inkább jellemző rá, hogy szeret nagyon közel elhelyezkedni a partneréhez. A kreatív emberek pedig szívesebben alszanak a bal oldalukon.

Szóval, ha legközelebb több örömet és elégedettséget szeretnél csempészni a kapcsolatodba, akkor nyugodtan bújj közelebb a párodhoz elalvás előtt.