Szilágyi Áronék gőzerővel készülnek az esküvőre
2017-01-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Az olimpia utáni év is roppant mozgalmas lesz 2016 legjobb magyar férfi sportolója számára. Szilágyi Áronra világbajnokság és családalapítás vár. Erről faggatta a Bors munkatársa:

-Hogy állnak az esküvői előkészületekkel?

Azt még az olimpia előtt eldöntöttük, hogy augusztusban kelünk egybe, szóval van még pár hónapunk, de jól. Nagy segítségünkre van egy profi esküvőszervező is, hiszen mindkettőnk munkája sok elfoglaltsággal és utazással jár.-De azért ki tudja venni a részét a feladatokból az edzések és versenyek között?

Betti szerencsére nagyon profin koordinálja a dolgokat a szervezővel. A fontosabb döntéseket természetesen együtt hoztuk meg, de a felkészülésemet ez nem akadályozza.

-Az esküvő után jön a gyerek?

A családalapítás majd a következő évek témája lesz. Mindketten akarunk majd gyerekeket, és ha eljön az ideje, jó szülőként szeretnénk a legtöbbet megadni nekik, és mindig ott lenni a család számára. Ettől függetlenül lesznek még komoly feladatai az idén. Például Lipcsében... A júliusi világbajnokság lesz az év fő versenye, a formámat is úgy időzítjük Decsi András edzőmmel, hogy akkor legyek a csúcson.-Pláne, hogy ez a cím még hiányzik a gyűjteményéből.

A kardvívás mezőnye nagyon erős, minden versenyen van legalább tíz–tizenkét esélyes, akik közül bárki végezhet az élen. Valóban hiányzik, de a csapattal is utoljára 2007-ben voltunk világbajnokok, így mindkét szám nagyon fontos számomra.

-Nem zavarja a teher, hogy kétszeres bajnokként mindenki aranyat vár öntől?

Rióba címvédőként utaztam, ami egyáltalán nem jelentett nyomást, sőt inkább inspirált, hogy ismét én legyek a legjobb. Most sem érzem másképp. Mindig szerettem célokat kitűzni magam elé, amelyekért érdemes nap mint nap dolgozni. Most is vannak céljaim, szeretnék tanulni és fejlődni, még jobbá és teljesebbé tenni a vívásomat. Ezek nagyon erős motivációt jelentenek.

-Meg, gondolom, az is, hogy egyre többen szeretnének Szilágyi Áronok lenni.

Meg Szász Emesék, Hosszú Katinkák vagy Tóth Tamások! Ne feledjük, a Vasas több olimpiai és paralimpiai bajnokot adott 2016-ban. A vívóteremben már évek óta nagyon szűkösen férünk el, rengeteg gyerek jár le edzeni, ha nem érkezem időben, akkor négy óra után bizony nekem is alig jut hely a csarnokban. Örömteli, hogy egyre népszerűbb a vívás. Rengeteg gratulációt kaptam Rió után, rengeteg helyre meghívtak, és hívnak azóta is, sokan megállítanak egy fotóra, vagy csak rámköszönnek. Jó látni és érezni, mennyien szeretik a magyar sportot és milyen sokan tisztelik a magyar sportolókat. Ez nagy erőt ad.Forrás: Bors