Miről álmodik a nő?
2022-04-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az általános vélekedés alapján, de legalábbis a férfiak ezt mondják, a nőkön lehetetlen kiigazodni. Ráadásul szerintük még maguk a nők sem tudják, hogy mit is akarnak pontosan, különösen egy párkapcsolatban.

Ahhoz, hogy megértsük miről álmodnak a nők, nem árt tisztában lenni a két nem között fennálló különbségekkel.

Egyenlőség

Furcsán hangzik vagy sem, az egyenlő bánásmód a nők egyik legfontosabb álma, és ez rendjén is van így, még, ha kissé feminista kijelentésnek tűnik. A nők egy párkapcsolatban is szeretnének egyenrangú félként élni, és azt, hogy senki semmilyen formában ne használja fel nemi hovatartozásukat fegyverként ellenük.

Siker

Amennyire vágynak a sikerre a férfiak, ugyanez elmondható a nőkről is. Persze a siker szó alatt mindenki mást ért. Egyesek számára a karrier célok az elsők, és feljebb lépni a képzeletbeli ranglétrán, másoknak fontosabb, hogy egészséges és boldog gyereket neveljenek, míg megint mások abban mérik az eredményeiket, hogy a világ hány pontján jártak már. Teljesen mindegy, hogy kinek mi a hőn áhított célja, arról álmodozik, azzal kel és fekszik minden nap, legyen férfi vagy nő.

Ez is érdekelhet! - Mit akar a férfi egy párkapcsolatban?

Stabilitás

Az emberek egy része a biztos anyagiakra alapoz, csak akkor érzik magukat biztonságban, ha sok pénzük van a bankszámlájukon, míg mások a vallásban találnak megnyugvást. Egy stabil párkapcsolat is jelenthet sokfélét. Egyeseknek egy megbízható társat, másoknak kiszámítható közös jövőt, vagy éppen a közös családi kasszát. Ugyanígy egy munkahelyet is eltérő szempontok alapján ítélünk meg stabilnak vagy éppen az ellenkezőjének.

Érzelmi érettség

A nők többsége egy olyan társra vágyik, aki hozzájuk hasonló érzelmi érettségi szinten áll. Csak egy ilyen viszonyban lehetséges az egészséges és nyílt kommunikáció, a konfliktusok megfelelő kezelése és a közös fejlődés. Senki nem vágyik arra, hogy egy-egy érzékenyebb témánál valaki fitogtassa az erejét és hatalmát, és mindenáron le akarja győzni a másikat. A nők inkább megértést és elfogadást szeretnének, és persze őszinte hozzáállást.