Mire vágynak a férfiak és mire vágynak a nők?
2016-12-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e? A férfiak és nők eltérő elvárásokkal lépnek be egy kapcsolatba. A nő szerelemre, romantikára és beszélgetésre vágyik, a férfi pedig szeretetre, szexre és legfőképpen elismerésre. Amikor a nők kritizálják a férfit, akkor rendszerint "tökéletesíteni" akarják, a férfi azonban utálja a kritikát. A nő viszonylag könnyen beismeri, ha tévedett, hibát követett el, a legtöbb férfi azonban képtelen erre. Számukra a tévedés kudarcot jelent. Nem meglepő, hogy a férfiak nagy része a munkát, a hivatást, a karriert tartja a legfontosabbnak az életben, a nők többsége pedig még ma is a párkapcsolatot, a családot tartja fontosabbnak a munkájánál.

A házasságban élő nők számára az érzelmek, a bizalom, a megértés, a biztonság, a meghittség a legfontosabb. A férfiak számára is fontosak az érzelmek, de jelentősebb szerepet kap a szex, és fontosnak tartják, hogy a kapcsolaton belül is megőrizzék függetlenségüket. Társuktól a családi háttér biztosítását várják, cserébe vállalják, hogy biztosítsák a család anyagi gyarapodását.

A legtöbb nő szeret felnézni partnerére, de manapság egyre több nő nem vezetésre, dominanciára, hanem egyenrangú társkapcsolatra vágyik. A férfiak jelentős része viszont nem tudja érzékelni a szimmetriát, ha nem érzi, hogy dominál, az egyenértékű az alárendelődéssel.

A férfiak túlnyomó többsége házasságán belül gyakoribb és élvezetesebb szexuális életet szeretne. A nők nagy része viszont elégedett a házasságon belüli szexszel, sőt, elég sok nő sokallja is azt. Nekik a házastárssal folytatott bensőséges beszélgetések hiányoznak a leginkább. A legtöbb nő azt szeretné, ha férje beszélne neki érzéseiről, gondolatairól, megosztaná vele terveit, problémáit és persze arra is vágyik, hogy a férfi érdeklődjön az ő érzései, gondolatai, problémái, tervei iránt. A nő számára fontosabb egy őszinte meghitt beszélgetés, egy cirógatás vagy a szeretet kimutatása, mint a csúcsteljesítmény az ágyban. A nők nagy része egy idő után elfogadja, hogy párjuk nem tudja kifejezni érzelmeit, ezért olyan barátnőt keresnek, akivel meg tudják osztani érzéseiket, gondolataikat. Ez azonban veszélyes dolog, mert a meghitt beszélgetések híján a párkapcsolat lassan kiüresedik, és a házasság kiég.

Vegyük tehát tudomásul: a férfi és nő igényei alapvetően különböznek. A kapcsolat akkor lesz boldog, akkor képes túlélni a bekövetkező konfliktusokat és nehézségeket, ha mindkét fél tudatosan törekszik arra, hogy megismerje, megértse, elfogadja és kielégítse a másik igényeit.

par