Mini pompos
2024-01-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 10 darabhoz

-30 dkg (kenyér)liszt

-1 mk. só

-1 mk. szárított élesztő

-2 ek. olaj

-10 dkg füstölt szalonna

-15 dkg savanyú káposzta

-1 kis pohár tejföl

Elkészítés:

A lisztet kelesztő tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk az olajjal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.

A füstölt szalonnát kicsi kockákra daraboljuk. A savanyú káposztát bő hideg vízben átmossuk, kinyomkodjuk a levét, a tejfölt sóval simára keverjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kelt tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, kb. 8x8 centi darabokra vágjuk, és sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk szalonnakockákkal, savanyú káposztával, meglocsoljuk tejföllel, és 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva