Mini pompos
Hozzávalók 10 darabhoz
-30 dkg (kenyér)liszt
-1 mk. só
-1 mk. szárított élesztő
-2 ek. olaj
-10 dkg füstölt szalonna
-15 dkg savanyú káposzta
-1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
A lisztet kelesztő tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk az olajjal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.
A füstölt szalonnát kicsi kockákra daraboljuk. A savanyú káposztát bő hideg vízben átmossuk, kinyomkodjuk a levét, a tejfölt sóval simára keverjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kelt tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, kb. 8x8 centi darabokra vágjuk, és sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk szalonnakockákkal, savanyú káposztával, meglocsoljuk tejföllel, és 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva