7 jel, hogy készen állsz egy kapcsolatra
2024-01-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Már régóta a szinglik táborát erősíted, szereted a függetlenséged, mégis valahol legbelül vágysz egy társra, akivel megoszthatod az életed? Esetleg túl vagy néhány félresikerült kapcsolaton, emiatt bizonytalansággal, félelemmel tölt el a gondolat, hogy újra elköteleződj valaki mellett, de mégsem szeretnéd a hátralévő életet egyedül tölteni? Honnan tudhatod biztosan, hogy valóban készen állsz-e már egy új kapcsolatra, vagy jobb lenne még várnod? Erre kerestük a válaszokat. 

Megérted a kommunikáció fontosságát

A sikeres kapcsolat alapja a jó kommunikáció. Különösen, ha korábban nehézségeid voltak a gondolataid és érzéseid világos kifejezésével, fontos, hogy megtanuld, milyen a hatékony párbeszéd. Amint megtaláltad a saját stílusodat, azaz hogyan fejezheted ki magad, hogyan hallgathatsz meg másokat, sőt, hogyan vitázhatnál, akkor már sokkal jobb helyzetben leszel egy új kapcsolat kezdetén.

Nem azt keresed, aki kiegészít

Az egyik legnagyobb mítosz, amit a média és a romantikus történetek terjesztenek, az az, hogy mindenkinek szüksége van egy párra ahhoz, hogy „teljes” lehessen. Ugyanakkor nem is állhatna távolabb az igazságtól, hiszen egy ember egyedül és önmagában kerek egész. Ha viszont Te még itt tartasz, valószínűleg nem vagy kész egy kapcsolatra.

Nem ragaszkodsz a listádhoz

Bizonyára Neked is van már egy hosszú, részletes listád a leendő, számodra tökéletes párról. Azonban mindaddig, amíg jó kifogásként folyamatosan erre a listára hivatkozol, addig egy valódi párkapcsolat lehetőségét is eltaszítod magadtól. Amink képes vagy nyitni az elvárásaidon, megnöveled az esélyeidet. Természetesen nem kell minden igényedet leadnod, de túl magasra sem szabad állítanod a mércét, mert csak beszűkíted a potenciális jelöltek körét. Ráadásul még az is kiderülhet, hogy nem is egy olyan ember lesz számodra tökéletes, akire Te előzetesen gondoltál.

Kész vagy engedni

Egy kapcsolatban némi kompromisszumra mindig szükség van. Habár fontos, hogy kitarts a számodra lényeges dolgokban, az együttélés azt is jelenti, hogy hajlandó vagy megkeresni az arany középutat. A kompromisszum azt jelenti, hogy meghallgatod és értékeled a másik véleményét, és bizonyos dolgokban fejet hajtasz a döntése előtt. De természetesen nem kell teljesen alárendelned magad senki akaratának, itt is az egyensúlyon van a lényeg.

Tudod, hogyan legyél egyedül

Fontos megfogalmaznod, hogy miért is szeretnél egy párkapcsolatot. A magány elkerülése nem a helyes válasz. Különbség az egyedüllét és a magány között - az előbbi esetben élvezed a saját társaságodat, boldog vagy a szingliségben, és nem szükséges más ahhoz, hogy teljesnek érezd magad. Amikor tudod, hogyan legyél boldog egyedül, akkor könnyebben megtalálod a helyed egy partner oldalán is.

Nem ragaszkodsz a múlthoz

Mindenkinek van exe és terhei, amelyeket a vállán cipel. A lényeg az, hogy hagyd az exeket ott, ahol vannak - a múltban. Ha még mindig ők járnak az eszedben, és nem tudsz túllépni rajtuk, hogy nem leszel készen egy új kapcsolatra sem. Előtte meg kell élned a szakítást, a gyászt, és az elengedést, csak ezután fogsz tudni megnyílni újra.

Kész vagy beengedni valami újat az életedbe

Az egyik legerősebb jelzője annak, hogy kész vagy egy kapcsolatra, ha el tudod képzelni egy új partner mellett az életedet, már közös jövőbeli terveket szősz, és hajlandó vagy átalakítani a fontossági sorrendet a hétköznapi rutinodban, hogy helyet adj számára.

 

Ez is érdekelhet! - Randizás szakítás után: honnan tudhatod, hogy már készen állsz rá?