Mindössze négy mozdulatra van szükséged a hasizmok edzéséhez
2022-06-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha sokat edzel, akkor valószínű, hogy már most is többet dolgozol a hasizmaiddal, mint gondolnád. A különböző tevékenységek, például a súlyemelés, a futás, a jóga és a pilates mind-mind igénybe veszik a hasizmokat. De ha még új vagy a hasizom edzésében, vagy szeretnél megbizonyosodni arról, hogy tényleg tudod, milyen érzés a törzsizmok mozgatása, akkor érdemes kipróbálnod ezt a négy alapvető mozdulatot.A legjobb hasizom-edzések némelyike természetesen a törzset edzi, mivel a négy hasizom ennek az izomterületnek egy kis részét alkotja. Tehát ha időt szakítasz a hasizmok edzésére, akkor akár a teljes törzsed megdolgoztatását is elsajátíthatod.

A törzs felelős a gerinc támasztásáért, mozgatásáért és stabilizálásáért, és segít megkönnyíteni a mindennapi feladatokat és a testmozgást. Ez az Anna Victoria fitneszedző által megosztott edzés négy kulcsfontosságú gyakorlatot oszt meg a törzs erősítésére, amelyek alapból edzik és meghatározzák a hasizmokat.

Ehhez a rövid gyakorlathoz nincs szükség felszerelésre, de nyugodtan helyezd le az egyik legjobb jógamatracot arra a helyre, ahol edzeni fogsz. Így biztosíthatod, hogy a hátad és a feneked is megtámasztva legyen.

Victoria nem határozza meg, hogy mennyi időt kell eltölteni az egyes mozdulatokkal, vagy hány sorozatot, így nyugodtan nézd meg, hogy neked mi esik jól, mindenki fittségi képességei eltérőek. Általánosságban elmondható, hogy a hasizmok rövid idő alatt is keményen megdolgoztathatók, így ha minden egyes gyakorlatra 30-45 másodpercet fordítasz, és a kört legfeljebb háromszor megismétled, az elegendő hasi égést eredményezhet.

Ha te is olyan vagy, aki nem mindig biztos abban, hogy a megfelelő izmokat használja, vagy soha nem érez fájdalmat bizonyos hasizomgyakorlatoknál, akkor Victoriának van néhány tanácsa.

A videó képaláírásában azt írta: “Győződj meg róla, hogy a belső core (keresztirányú hasizom) izmaidat (más néven fűzőizmokat) is igénybe veszed, és az egyik módja, hogy erre gondolj, hogy kilégzéskor arra koncentrálj, hogy a csípőcsontjaidat összehozd”.

Elismeri, hogy egyesek azt javasolják, hogy a köldöködet közelítsd a gerincedhez, de ezt nem tartja hasznosnak, és elmagyarázza, hogy ezzel csak félúton jársz. Victoria ehelyett azt javasolja, hogy kilégzéskor hozzuk össze a csípőcsontjainkat. Próbáld ki ezt az alábbi négy alapvető core-gyakorlat segítségével:

- Deadbugs

- Plank

- Oldalsó plank

- Lebegő plank

Kutatások kimutatták, hogy a rendszeres hasizomgyakorlat önmagában nem csökkenti a hasi zsírt, de jelentősen javítja az izomállóképességet. Érdemes tehát a fentihez hasonló mozdulatokat, sőt, akár az egyik legjobb hasizomtekercset is beiktatni a fitneszprogramodba az erősebb törzs építése érdekében.

Ha a testzsír csökkentése a célod, akkor érdemes lesz a testmozgást, például ezt az evezést a fogyásért tervet, némi súlyzós edzéssel kombinálni (a legjobb kettlebellek közül néhány nagyszerű az otthoni erőnléti edzésből), és győződj meg róla, hogy töltelék, tápanyagokban gazdag ételeket eszel. Az egyik legjobb fehérjepor fogyókúrához való fogyasztása jó módja annak, hogy növeld a fehérjebevitelt, hogy segítsd az izomnövekedést és a regenerálódást.

Forrás: Életmódcentrum