Mindennapos párkapcsolati hibák, amelyek miatt nem kell aggódnod!
2020-01-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A modern randizási és párkapcsolati tanácsok tárháza kimeríthetetlennek tűnik. Biztosan Te is olvastál, hallottál már jó néhányat közülük: „Várj 3 napig a válaszüzenettel! Ne add ki teljesen magad az első randin!” És még sorolhatnánk…

Természetesen nem lehet, és nem is kell minden társadalmi elvárásnak, vagy szokásnak megfelelned. Már csak azért sem, mert, ha szerelemről van szó, akkor igazából nincsenek szabályok.

Ha éppen egy új kapcsolatban élsz, és úgy érzed, hogy hibát hibára halmozol, akkor sem szabad kétségbe esned. Főleg akkor, ha az alábbiak egyikében ismersz magadra.

Olvass tovább, és ismerd meg azokat a párkapcsolati hibákat, amelyek miatt nem kell aggódnod!

1.  Kimutatod, hogy ideges és bizonytalan vagy

„Légy magabiztos, mert csak, akkor leszel vonzó!” Egy ilyen tanács után természetes, hogy félsz megmutatni, ha ideges vagy, vagy palástolni próbálod a bizonytalanságodat. Pedig, ha együtt vagy valakivel, akivel kölcsönösen megbíztok egymásban, akkor ezeket a legbelső félelmeidet, és érzelmeidet is meg kell osztanod vele, mert az igazi őszinteség még jobban összekovácsolhat benneteket.

2.  Nyitott könyv vagy a párod előtt

Sokan úgy tartják, hogy nem szabad mindent elmesélni a partnerünknek magunkról, legalábbis a kapcsolat elején. Egyrészt ez a kis titokzatosság vonzó, másrészt az óvatos hozzáállás hasznos lehet, ha a kapcsolat végül hamar zátonyra fut. De, ha valakivel már az első pillanattól megtaláltad a közös hangot, és úgy érzed, hogy odafigyel Rád, és érdekli, amit mondasz, akkor ne félj jobban megnyílni előtte.

3.  Nem mondasz el mindent a partnerednek

A másik véglet. Még ha teljesen őszinték is vagytok egymáshoz, akkor sincs szükség minden, múltban történt, kellemetlen helyzetről beszámolnod a legapróbb részletekig a párod felé.

4.  Túlságosan könnyen elérhető vagy

Talán már Te is hallottál olyan véleményt, hogy ha túl hamar az életünk középpontjába helyezzük a párunkat, attól ő megijed, és inkább gyorsan továbbáll. De ez így ebben a formában nem általánosítható. Nagyban függ adott ember személyiségétől. Ha tényleg jól érzitek magatokat egymással, akkor miért ne tölthetnétek annyi időt együtt, amennyit csak lehet? Így jobban éreztetheted a társaddal azt is, hogy fontos Neked.

5.  Mesélsz neki az exedről

A múltbéli párkapcsolatokról beszélgetni, kényes téma, de néha, a tévhitekkel ellentétben, egyenesen hasznos. A korábbi tapasztalataidból ugyanis nemcsak Te tanulhatsz, hanem segíthet abban is, hogy a párod jobban megértsen Téged, és régi hibákat ne kövessetek el újra.

Egy friss kapcsolatban mindenki bizonytalan, és ideges. Időre van szükség, hogy kiismerj valakit, megtanuld, hogyan beszélj vele, megtudd, hogy mi az, amit szeret és mi az, amit nem. Természetes, hogy semmit nem fogsz tökéletesen csinálni, elkövetsz számtalan hibát, de attól még nem lesz vége a világnak, csak közelebb kerülhetsz az új párodhoz.