Így készíts magadnak füstös szemsminket!
2020-01-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A füstös szem az egyik legnépszerűbb smink, nem véletlenül. Csábító, szuper nőies és – bár sokan csak a klasszikus típusát ismerik – rengeteg fajtája létezik, melyek között mindenki megtalálhatja a stílusához, korához és adottságaihoz leginkább illőt. Így készítheted el 5 egyszerű lépésben.


1. lépés: Tökéletes bababőr

A smokey eye smink elkészítésének legfontosabb alapszabálya, hogy tökéletes legyen a bőrképed. Ehhez első lépésben tisztítsd meg a bőrödet, majd hidratáld. Ezt követi a korrektor, amelyből tegyél, ahová szükséges. A szem környékét se hagyd ki! Ahhoz, hogy a smink nem mozduljon el és tartós legyen, szükséged lesz kifejezetten szemre kifejlesztett báziskrémre is. Végül jöhet az alapozó, a highlighter és a pirosító. Nagyon fontos, hogy a szemkörnyéket tökéletesen készítsd elő, mert ha nincs szépen lealapozva, ez a smink minden hibára – karikákra, sötét vagy piros foltokra – odavonzza a tekintetet.

2. lépés: A színek kiválasztása

A füstös szemek megfestéséhez legalább két, de inkább három harmonizáló színre és egy sötétebb szemceruzára lesz szükséged. A klasszikus füstös smink szürke és sötétszürke színekből készül fekete szemceruzával, de nagyon szép az indigó, a padlizsán árnyalataival felépített és a bronzos smokey is. Minél idősebb valaki, annál inkább a lágyabb színek felé érdemes elmozdulni, mert a fekete öregítheti és szigorúbbá teheti az arcot, míg egy bronzos színvilág eleganciát és kifinomultságot sugároz.


3. lépés: A két világosabb szín felvitele, összedolgozása

Miután eldöntötted, melyik szín árnyalataival fogsz dolgozni, válaszd ki a legvilágosabbat közülük. Jó, ha ez valamilyen fényesebb, gyöngyház árnyalat, mert ez üdébbé teszi és kinyitja a tekintetedet. Vidd fel ezt a színt a szemhéjadra egészen a szemöldökcsontig, és dolgozd el egyenletesen.

Következő lépésben fogd a második legvilágosabb színt (ha például gyöngyházzal, világos- és sötétlilával, padlizsán színű szemceruzával dolgozol, akkor a világos lilát), és vidd fel a mozgó szemhéjadra (ez az a terület, ahol a szemgolyód mozog), majd oszlasd el egyenletesen a szemhéjpúdert.

4. lépés: Árnyékolás a legsötétebb színnel és kontúrozás

Fogd a sötétebb színt, és vidd fel vékony vonalban abba az árokba, ahol a mozgó rész színes festéke a szemöldökcsont világos árnyalatával találkozik. Ha ez megvan, a másik két festék segítségével satírozd el a vonalat, hogy ne látszódjanak a határok. Akkor dolgoztál jól, ha olyan a hatás, mintha a három szín egymásba folyna.

A szemceruzával készíts kontúrvonalat az alsó és a felső pillák tövébe, majd a világosabb árnyalattal, amivel a mozgó szemhéjadat színezted, mosd el a felső pillasorba húzott kontúrvonalat. Fontos, hogy addig satírozd a kontúrvonalat, amíg az teljesen el nem mosódik, mert nem szép, ha kivehető egy éles vonal.


5. lépés: Szempillák hangsúlyozása és szájfény

A füstös szemsmink elképzelhetetlen drámai pillasor nélkül. Két lehetőséged van: vagy műszempillát teszel fel – akár egész sorosat, akár tincseset –, vagy olyan szempillaspirált használsz, amely dúsít és hosszabbít is egyben. Ha ez utóbbi mellett döntesz, kétszer menj végig vele a pilláidon.

A szád színezésére mindenképpen csak valamilyen könnyű, természetes árnyalatú rúzst vagy szájfényt válassz, mert ha szemhangsúlyos a smink, egy erősebb rúzs könnyen közönségessé teheti az összhatást.

Ezután nincs más dolgod, mint bezsebelni a bókokat.


Forrás: Activebeauty