Milyen utóhatásokat okozhat egy hűtlenség miatt kialakuló depresszió, és mit tehetsz, ha Te vagy az áldozat?
2022-12-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az egyik legrosszabb dolog az életben, amit átélhetsz, ha a párod, akit mindennél jobban szeretsz, hűtlen lesz hozzád.       

Egy ilyen megtörténhet számtalan okból, akár úgy is, hogy semmi előzménye nem volt. Egy kapcsolatban előfordulhatnak hullámvölgyek, amelyet nem mindenki képes megoldani, és inkább más karjaiba menekül a problémák elől. De bármiért is történik meg, igazából semmilyen jogos és elfogadható indok nincs egy ilyen tettre.

Sajnos egy hűtlenség elszenvedőjénél számtalan testi és lelki tünetet okozhat egy ilyen történés. Ezek egyike a depresszió, vagy másnéven poszttraumás stressz. Ilyen zavarba akkor kerülhet valaki, ha valami nagyobb lelki traumát él át.

Milyen tünetekkel jár egy ilyen zavar?

- érzelmi bizonytalanság

- testen kívüli lét élmény, mintha nem élnél a jelenben, attól teljesen elszigetelődnél

- extrém szomorúság, erőtlenség, és összetörtség

- öngyilkosságra utaló, negatív és romboló gondolatok

- a történtek tagadása, vagy mások hibáztatása

- az esemény részleteinek kutatása, nyomozás új információk után, még akkor is, ha ez újabb és újabb sebeket tép fel

- erős zavartság

- semmiben nem találsz örömet vagy boldogságot, az érdeklődés elvesztése korábban szeretett tevékenységek és dolgok iránt

Sajnos mindezeken felül még sokkal komolyabb problémák forrása is lehet egy ilyen történés. Illető elveszíti az objektivitását, képtelen lesz logikus gondolkodásra, és az egyensúlyának visszaszerzésére.

Ez is érdekelhet! - Aki egyszer hűtlen volt, az mindig az marad?

Mit tehetsz, ha Te vagy az áldozat?

Az első és legfontosabb, hogy leszámolj a negatív érzéseiddel. Ki kell találnod, hogy együtt akarsz-e, egyáltalán képes lennél-e együtt maradni egy ilyen emberrel, vagy sem. Szeretnéd közösen megoldani a problémát, és teljes mértékben megbocsátani neki, vagy sem?

Sok kapcsolat megy tönkre egyik fél hűtlensége után, de az is gyakori, hogy nem adják fel ilyen könnyen, és együtt próbálnak túllépni a nehézségeken. Ilyenkor nagy segítség lehet egy külső szakember felkeresése, aki elfogulatlanul, kívülállóként tud rávilágítani a problémákra, mindkét fél oldaláról megvizsgálva a helyzetet.