Aki egyszer hűtlen volt, az mindig az marad?
2022-10-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Te képes vagy megbízni egy idegenben? Számodra is alapvető elvárás a hűség egy párkapcsolatban? A válaszod bizonyára igen, ahogy a legtöbb emberé is az lenne.

De különösen egy friss kapcsolatban, hogyan lehet előre megítélni, hogy mire számíthatsz a másiktól? Főként abban az esetben, ha kiderül, hogy korábban egy régi exéhez már hűtlen volt egyszer. Vajon ha valakit megcsalt, akkor ő már örökre egy csaló marad, és Te sem számíthatsz másra tőle?

Nos, ez a mondás nem mindenkinél helytálló. Az alábbi 5 tipp legalábbis segíthet meghozni a legbölcsebb döntést, ha Te is ilyen helyzetbe kerülnél.

1. Ismerd meg a múltját!

Tény, hogy az emberek alapvetően nem változnak, és hasonló helyzetekre hasonlóan reagálnak, amint azt a múltban is tették. Ezért aztán az új partnered múltja előrevetítheti számodra a várható közös jövőtöket is. Ha egy korábbi párját megcsalta, akkor jó eséllyel meg fog ismétlődni ez nálad is.

2. Tudd meg mikor történt!

A közeli múlt különösen fontos lehet. Mikor történt az ügy? Ha valaki, aki a múlt hónapban megcsalta az akkori párját, azt állítja, hogy sosem fog újra megtörténni, az mondhat igazat, de kevésbé hiteles, mintha mindez 10 éve történt volna, és azóta egyszer sem fordult volna vele hasonló eset elő.

Az sem mindegy, hogy a korábbi párkapcsolatának melyik szakaszában történt. Ha már a szorosabb elköteleződés, az eljegyzés, vagy akár a házasság idején, az egy óriási piros zászlós jelzés Neked, hogy jobb magad inkább távol tartani az illetőtől.

3. Vizsgáld meg a szokásait!

Mit követett el? Egy egyéjszakás, egyszeri eset volt, vagy hosszabb viszonya volt a párja mellett? Esetleg többször is tévútra tévedt? Ha ismételten hűtlenségbe keveredett, akkor ez már egy szokás nála, ami meg fog ismétlődni, főleg egy párkapcsolati probléma, krízishelyzet idején, amikor az emberek sokkal inkább hajlamosabbak visszatérni régi, rossz szokásaikhoz. Legyünk őszinték. Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek. Hogyan éreznéd magad, ha a legnehezebb időszakotokban a párod valaki más karjában keresne vigasztalást?

Ez is érdekelhet! - Hogyan bocsátsd meg a hűtlenséget és lépj tovább?

4. Próbáld megismerni a belső indíttatását!

Milyen magyarázatott adott a múltbéli tettére az új partnered? Láttál rajta megbánást vagy lelkifurdalást? Mit gondol a hűtlenségről? Elítéli, és elköteleződött a változás mellett, vagy inkább csak letudta egyszeri bakiként? Elismerte a felelősségét, vagy a volt párját hibáztatta mindenért? Ne feledd, hogy a változás első lépése a felismerés. Ha nyíltan bevallja, hogy hibázott, és saját magát teszi érte felelőssé a történtekért, akkor van esély, hogy tényleg komolyan gondolja, és megbízhatsz benne.

5. Gondold át, hogy Te képes leszel-e elfogadni!

Nem mindenki tudja elfogadni, és bízni egy olyan partnerben, aki egyszer már félrelépett. Talán a korábbi rossz tapasztalatai nyomán, vagy pusztán félelemből elutasít minden olyan jelöltet, akinek nem tiszta a múltja. Csak Te döntheted el, hogy képes lennél-e megbízni benne, és megér-e egy ilyen kockázatot ez a szerelem.