Mikor mutasd be az új párod a szüleidnek?
2024-04-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Az egyik legnagyobb mérföldkő két ember közös életében, amikor bemutatják egymást a szüleik és szeretteik előtt. Különösen a fiatalabbak esetén jelenthet ez nagyobb kihívást, hiszen ebben az életkorban még fontosabb számunkra, hogy mit gondolnak választottunkról a hozzánk közel álló emberek. Ezért jobb előre átgondolni minden részletet, mielőtt a nagy pillanat elérkezik. Az, hogy mikor és hogyan történjen a bemutatás, sok tényező függvénye.

Hol ismerkedtetek meg?

Ha például a munkahelyeden vagy az iskoládban ismerted meg a párod, akkor jó eséllyel a szüleid már régebb óta ismerik (közös rendezvények, csapatépítő programok stb.). Ilyenkor már legalábbis sejtheted, hogy milyen véleménnyel vannak a kedvesedről, mint emberről, ez megkönnyítheti, és sokkal közvetlenebbé teheti a „vallomást”. Ha viszont egy netes társkeresőn akadtatok egymásra, és vadidegen a családod számára, akkor megeshet, hogy a szüleid szkeptikusak lesznek, és kockázatosnak találnak egy ilyen kapcsolatot.

Jobb hamarabb, mint később?

Míg a szülők és a család minél hamarabb szeretné megismerni fiuk vagy lányuk választottját, addig a „fiatalok” általában halogatnák ezt a lépést. Tartanak ugyanis a szüleik esetleg rossz véleményétől, és attól, hogy beleszólnának az életükbe.

Milyen a kapcsolatod a szüleiddel?

Általánosságban elmondható, hogy azok, akik szorosabb kapcsolatot ápolnak a családjukkal, már sokkal hamarabb látják elérkezettnek az időt a találkozó összeszervezésére, mint azok, akiknél nincs meg ez az erős kötelék.

A párod készen áll-e már rá?

Fontos, hogy semmit sem szabad a kedvesedre ráerőltetni. Ha ő még túl korainak érzi ezt a találkozót, és tart tőle, akkor adj neki időt. Nem azon a pár napon, héten fog múlni a kapcsolatotok. Csak, ha mindketten szeretnétek, úgy van értelme ennek a lépésnek.

Hová érdemes megszervezned?

A kínos helyzetek elkerülése érdekében jobb egy olyan alkalommal és helyen bemutatni egymást, ami nem kényszeredett vagy túlságosan formális. Egy nagyobb családi esemény, egy közös program vagy spontán találkozás a legalkalmasabb.

Készítsd fel a párod!

A szüleidet Te ismered a legjobban, ezért ahhoz, hogy a találkozás minél gördülékenyebb és kellemesebb lehessen, jó, ha kicsit felkészíted a párod, hogy mire számíthat, így nem ott fogja hidegzuhanyként érni, ha kínosabb kérdések kereszttüzébe kerül.

Nincs mindenki által bármikor alkalmazható tökéletes sablon egy ilyen helyzetre, de, ha alaposan átgondolsz, és megtervezel mindent, akkor lényegesen könnyebb szívvel nézhettek a találkozó elé.

 

Ez is érdekelhet! - 7 gyors tipp, hogy lenyűgözd a párod szüleit!