Céklás pulykafasírt paleo módra
Hozzávalók 4 személyre:
-2 kisebb cékla
-1 kis fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-50 dkg darált pulykahús
-1-2 tojás
-1 ek. rizsliszt
-1 kk. fűszerpaprika
-1 marék szezámmag
-olívaolaj a sütéshez
A körethez:
-1 cukkini
-1 kis fej brokkoli
-1 bordáskel (bok choy)
-2 gerezd fokhagyma
-1 kápiapaprika
-1 ek. szezámolaj
-2 ek. szójaszósz
-1 darabka friss gyömbér
A tálaláshoz:
-2-3 szál finomra vágott snidling
Elkészítés:
A fasírthoz a zöldségeket megtisztítjuk lereszeljük, majd a hússal és a többi hozzávalóval, sóval, borssal elkeverjük, állni hagyjuk.
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. Serpenyőben, a felforrósított szezámolajon hirtelen átpirítjuk, ráöntjük a szójaszószt, ráreszeljük a gyömbért, pár percig kevergetjük, majd félretesszük.
A húsmasszából gombócokat formázunk, és a szezámmagban meghempergetjük. Forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat, és a zöldségekkel frissen tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 422 kcal