Mikor jön el az ideje, hogy bemutasd az új párodat a családodnak?
2023-05-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy párkapcsolatban fontos és izgalmas mérföldkőnek számít az a pillanat, amikor végre bemutathatjuk az új partnerünket a számunkra legfontosabb embereknek, a családtagjainknak. De, hogy mikor jön el a megfelelő időpont, van-e egyáltalán tökéletes időzítés, arra nem lehet egyértelmű választ adni. Minden kapcsolat egyedi, és minden család is más. Eltérő szokások, hagyományok, elvárások érvényesülnek, így mindenkinek a saját adottságai szerint kell mérlegelnie.

Ha pontos időpontot nem is lehet megjelölni, vannak tényezők, amelyeket mindenképpen figyelembe kell vennünk. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen stádiumban tart a kapcsolat, mik a terveink, és mennyire vagyunk biztosak a dolgunkban.

Mielőtt még leszerveznéd a családi találkozót, nem árt, ha az alábbi szempontokat Te is átgondolod!

 

Stabilitás és komoly szándék

Az első és legfontosabb dolog, amit érdemes figyelembe venni, hogy mennyire stabil a kapcsolat, és kölcsönösen komolyak-e a szándékaid a pároddal. Ha úgy érzed, hogy a partnered és Te is komolyan gondoljátok egymással, hasonló értékek és célok vezérelnek Titeket, akkor merülhet fel egyáltalán, hogy a család előtt is felvállaljátok egymást.

Kommunikáció

A nagy családi találkozás előtt először is Nektek kettőtöknek kell döntést hoznotok. Egy ilyen alkalom nem lehet kényszer, senkire nem szabad ráerőltetni olyan dolgokat, amelyekre még nem áll esetleg készen. Ha a partnered időt kért, akkor azt tiszteletben kell tartanod, és türelmesen várnod.

Időzítés

A megfelelő időzítés szintén nagyon fontos tényező a bemutatásnál. Ha mindketten úgy érzitek, hogy készen álltok rá, és nyitottak az ismerkedésre a családtagok is, akkor keresnetek kell egy olyan időpontot, ami mindenkinek alkalmas.


Ez is érdekelhet! - 9 jó tanács az első randira a párod szüleivel

 

Nyitottság

A családok reakciója időnként kiszámíthatatlan. Lehet, hogy mindenki lelkesen fogadja az új partnert, de az is előfordulhat, hogy némi ellenállással találkozol. Nyitottnak és elfogadónak kell lenned mind a saját, mind a partnered családjával szemben. Azt is tartsd szem előtt, hogy mindenki más és más módon reagálhat a változásokra, és egy esetleges negatív fogadtatás nem feltétlenül ellened irányul, sokkal inkább az újtól való félelem jele.

Nincs egyetlen helyes időpont a bemutatásra. Hallgass a szívedre, figyelj az intuitív érzéseidre, és beszélgess róla nyíltan a pároddal. A szeretet, a támogatás és az elfogadás segíthetnek abban, hogy a családbemutatás sikeres legyen. Bízz abban, hogy a családod szeretettel fogadja őt és az ő családja Téged.