9 jó tanács az első randira a párod szüleivel
2019-10-18  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Ha a kedvesed rászánja magát, és végre szeretne bemutatni Téged a szüleinek, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy komoly mérföldkőhöz érkezett el a kapcsolatotok.

De egy ilyen találkozás sohasem könnyű. Mi lesz, ha nem sikerül jó benyomást keltened bennük, és nem tetszel majd nekik. Mi lesz, ha utána a párod is, hallgatva a szülei véleményére, esetleg elfordul Tőled?

Idegeskedés helyett, inkább készülj fel, már a nagy esemény előtt. Íme, mit kell tenned.

A találkozó előtt

1. Kérdezz

Biztosan tudsz már egyet, s mást a kedvesed szüleiről, de jobb, ha most aprólékosan kikérdezed őt róluk. Minden családban vannak problémák, és nem lenne szerencsés, ha tudtodon kívül belefutnál egy kínos helyzetbe.

2. Ismerd meg a kulturális különbségeket

Ha Te és a párod esetleg eltérő kulturális, vallási, és egyéb háttérrel rendelkeztek, akkor fontos, hogy közelebbről is megtanuld, és betartsd a náluk érvényes szabályokat. Például a család mely tagjának illik először bemutatkoznod, le kell-e venned a cipőd, vagy milyenek az öltözködési elvárásaik?

Ezt is olvasd el! Mit tegyél, ha nem bírod a párod szüleit?

A találkozón

3. Megfelelően öltözz

Ha előzetesen kiderítetted, hogy milyen ruhában illik megjelenned, akkor öltözködj ennek megfelelően. Ha nem kaptál semmi támpontot ezzel kapcsolatban, akkor se farmerben, és egy rongyos pólóban jelenj meg. Emellett tiltólistás a merész dekoltázs, vagy a túlságosan rövidre szabott szoknya is. Nézz ki úgy, hogy a párod büszkén, és emelt fővel jelenhessen meg Veled a számára legfontosabb emberek előtt.

4. Vigyél ajándékot

Ha sikerül pár közelebbi részletet megtudnod a szülőkkel kapcsolatban, az segíthet a megfelelő ajándék kiválasztásában is. Felejtsd el a drága holmikat, ez most nem a hivalkodásról szól. Sokkal inkább a mögötte lévő szándékról, és a figyelmességről. Ha a párod édesapja jó szakács hírében áll, meglepheted egy trendi szakácskönyvvel. De ha nagy tearajongók, akkor beszerezhetsz valami egzotikusabb teacsomagot.

5. Dicsérd a párod

A szülők nyilván azt szeretnék, hogy a gyermekük párja sokra tartsa, és becsülje meg a fiukat, vagy lányukat. Ezért aztán nyugodtan számolj be elismerően a kedvesed legutóbbi szakmai sikereiről, vagy bármi olyan cselekedetéről, amire büszkék lehetnek. Ráadásul ezzel nemcsak a szülőknek, de párodnak is imponálni fogsz.

6. Tarts megfelelő távolságot

A szülők mégis csak szülők, szóval soha ne legyél túlságosan szenvedélyes. Főleg az első alkalommal legyél inkább visszafogott, és kicsit távolságtartó. Ha viszont a párod szülei azonnal puszival és öleléssel fogadnak, akkor természetesen ne utasítsd vissza a közeledésüket.

7. Kerüld a kényes témákat

Még akkor sem szerencsés politikáról, vagy épp vallási hovatartozásról beszélgetést kezdeményezni, ha egy oldalon álltok. Ez az alkalom egyszerűen nem erről kell, hogy szóljon. Ugyanakkor, ha esetleg pont a szülők hoznak fel egy számodra esetleg kínos témát, akkor próbáld tárgyilagosan, és gyorsan rövidre zárni.

8. Mutasd ki a háládat

Bárhol is kerül sor a találkozóra, illik megköszönni a vendéglátást. Ha egy vacsorára hívnak meg, akkor elég szóban, vagy telefonon utólag. De ha esetleg egy egész hétvégét tölthetsz el a szülők vidéki házában, akkor érdemes kicsit erőteljesebben, esetleg írásban is kimutatni megbecsülésedet.

9. Légy önmagad

Talán elcsépelt, talán klisé. De ez a legfontosabb tanács, amit mindenképpen meg kell fogadnod. A párod úgy szeret, ahogy vagy. Ha ő büszke Rád így, akkor a szülei előtt sem kell megjátszanod magad, hiszen Te sem szeretnéd, ha ők hazudnának Neked.

par