Miért örülj annak, ha egy randipartnered végül csak a barátod szeretne lenni?
2023-04-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Kevesen vannak, akik örülnek annak, ha egy randipartner azzal a felemás mondattal búcsúzik: „Maradjunk barátok”. Ez ugyanis úgy hangzik, mint egy vesztesnek járó fájdalomdíj, mert bűntudatból a partner nem meri teljesen megszakítani a kapcsolatot.

Ugyanakkor, bármennyire is rosszul hangzik, nem feltétlenül kell ennek a helyzetnek balul elsülnie. Ha a visszautasítás részen felül tudsz kerekedni, rájöhetsz, hogy akár egy valódi barátság is kinőhet a dologból.

Csak gondolj bele, hogy ha például egy online társkereső oldalon ismerkedtetek meg, akkor nagy eséllyel számtalan közös érdeklődési pont köt össze Titeket, nem véletlenül randiztatok. Ezért, ha szerelem nem is lesz belőle, még más lehet.

Sok olyan ember próbál társat keresni, aki még egyáltalán nincs túl az exén, mert épp csak lezárult egy nehéz válás vagy egy zűrös szakítás. Ilyenkor nem is annyira romantikára vágyik, csak megértő társaságra és kikapcsolódásra. Talán pont Te jársz ebben a cipőben.

 

De hogyan is kezdjetek bele egy baráti kapcsolatba?

 

Először is bizonyosodj meg róla, hogy egyikőtök sem táplál romantikus érzelmeket a másik felé.

Sose ajánlj barátságot valakinek, akiről érzed, hogy jobban vonzódik hozzád, és többet remél Tőled, mint amennyit Te adni tudsz. Egy ilyen barátságból úgysem lesz semmi, és nem fair a másikkal szemben. Ráadásul Te sem fogod jól érezni magad a bőrödben, mert folyton aggódhatsz miatta.

Ne ajánlj barátságot, ha nem gondolod komolyan.

A barátság egy szoros emberi kapcsolat. Időt és energiát igényel. Rendszeres találkozást, párbeszédet, őszinteséget. Bejelölhetitek egymást a közösségi oldalakon, és megoszthatjátok egymás posztjait, de ez csak a kezdet. Szerveznetek kell közös programokat, bevezetni a baráti körödbe, és persze elfogadni az ő meghívásait. Van ehhez kedved? Van erre időd? Ha igen, hidd el megéri.

De, hogy miért is jó ez Neked? A válasz egyszerű. Minél több kapcsolatot építesz, minél gyakrabban találkozol új emberekkel, annál nagyobb az esélyed arra, hogy esetleg pont az újdonsült barátod ismerősi körében futsz bele a nagybetűs szerelembe.


 

Ez is érdekelhet! - Hogyan fordíts párkapcsolattá egy barátságot?

 

Maradj nyitott arra a lehetőségre, hogy a kapcsolatotok esetleg megváltozik.

Bár ez úgy hangzik, mint egy amerikai romantikus filmforgatókönyv, azért a lehetőség benne van. Amikor két ember jobban megismeri egymást, és több időt tölt el együtt, abból még akármi is kisülhet. De, amint azt az elején is írtuk, ne ezzel a reménnyel vágj bele egy ilyen barátságba. Most legyen elég annyi, hogy jól érzed magad a társaságában, szórakozni jársz, és élvezed az életet.