Hogyan fordíts párkapcsolattá egy barátságot?
2022-06-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Sokan voltunk már abban a bizonyos cipőben. Volt (vagy épp van) valaki, aki csak „egy jó barát”, akivel sok időt töltötök el kettesben, de még egyszer sem merült fel köztetek, hogy akár randizhatnátok is. Eddig egyikőtök sem úgy tekintett a másikra, mint potenciális partner. Talán Te titokban többet is érzel iránta, de bizonytalan vagy benne, hogy ő érez-e hasonlót feléd, és egyáltalán miként reagálna, ha egyszer csak bevallanád. Természetes dolog, hogy félsz, mert a jó kapcsolatot nem szeretnéd felrúgni, és esetleg örökre tönkre tenni, de azért mégis motoszkál benned a gondolat, hogy mi lenne, ha.

Mit tehetsz egy ilyen helyzetben? Erre adunk most pár gyakorlatias tippet!

Ha már próbálkoztál némi ártatlan flörttel, de sajnos eredménytelenül, akkor ideje bevetned a nagyágyút. Hogy mire gondolunk? Terítsd ki a lapjaid, és őszintén mondd el neki, hogy milyen érzelmek kavarognak benned!

Ugyanakkor nem mindegy hogyan tálalod ezt, hiszen meglehetősen vékony jégen táncolsz egy ilyen kényes témában. A lényeg itt az őszinteségen van. Emlékezz rá, hogy értékes és különleges vagy, akinek nincs vesztegetni való ideje. Megérdemled, hogy tudd, van-e nála esélyed, van-e értelme küzdened.

Amikor úgy érzed, hogy eljött a megfelelő alkalom, épp kettesben vagytok, de semmi extra történés nem zavarhat meg egy beszélgetést, akkor hozd fel a témát. Kezdheted lényegre törően, pl. „Van egy kérdésem. Gondoltál már rá, hogy mi ketten akár többek is lehetnénk, mint barátok?”. Ne kertelj, mégis próbálj laza, és spontán maradni.

Ez is érdekelhet! - Hogyan ne lépd át a határt barátság és párkapcsolat között?

Fel kell készülnöd a válaszára, és arra, hogy miként fogsz Te reagálni rá.

Ha azt mondja, hogy „Nem, miért?”, akkor ne törj össze, az is lehet, hogy csak szégyenlős, és nem mer nyíltan válaszolni, vagy az is elképzelhető, hogy időre van szüksége ahhoz, hogy mindezt átgondolja. Sokan ugyanis észre sem veszik, hogy szeretnek valakit mindaddig, míg a másik szerelmet nem vall nekik.

Ilyenkor mondhatsz valami olyat, hogy „Nem tudom, csak nemrég azt álmodtam, hogy együtt vagyunk, és ezen elgondolkoztam.”. Soha ne helyezd őt választási kényszer alá, ne érezze, hogy neki itt és most döntenie kell. Akár témát is válthatsz, mintha mi sem történt volna, hidd el már ennyitől beindul az ő fantáziája is, és ki tudja, a legközelebb talán már ő fogja feltenni ezt a kérdést.