Dunahullám barackkal
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:
-3 tojás
-15 dkg liszt
-12,5 dkg margarin vagy vaj
-12,5 dkg porcukor
-1 tk. sütőpor
-1 púpozott ek. kakaópor
-6 db sárgabarack (konzerv)
A krémhez:
-1 csomag vaníliás pudingpor
-4 dl tej
-4 ek. cukor
-10 dkg vaj
A mázhoz:
-10 dkg porcukor
-3 ek. holland kakaópor
-10 dkg margarin vagy vaj
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, félbevágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával alaposan kikeverjük. Hozzáforgatjuk a habot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is hozzákeverjük. A tészta felét sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk.
A fél barackokat a vágott felükkel lefelé a tésztára rakjuk. A tészta maradék feléhez hozzákeverjük a kakaóport, és a barackokra öntjük, elsimítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingport kikeverjük a tejjel, a cukorral, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd habosra keverjük a vajjal, és a süteményre simítjuk.
A máz hozzávalóit egy lábosban, lassú tűzön összemelegítjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. A süteményre simítjuk, visszatesszük a hűtőbe. Ha a máz megkötött, szeletelhetjük a süteményt.
Munka: kb. 45 perc + sütés, hűtés