Dunahullám barackkal
2023-04-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:

-3 tojás

-15 dkg liszt

-12,5 dkg margarin vagy vaj

-12,5 dkg porcukor

-1 tk. sütőpor

-1 púpozott ek. kakaópor

-6 db sárgabarack (konzerv)

A krémhez:

-1 csomag vaníliás pudingpor

-4 dl tej

-4 ek. cukor

-10 dkg vaj

A mázhoz:

-10 dkg porcukor

-3 ek. holland kakaópor

-10 dkg margarin vagy vaj

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, félbevágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával alaposan kikeverjük. Hozzáforgatjuk a habot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is hozzákeverjük. A tészta felét sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk. 

A fél barackokat a vágott felükkel lefelé a tésztára rakjuk. A tészta maradék feléhez hozzákeverjük a kakaóport, és a barackokra öntjük, elsimítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingport kikeverjük a tejjel, a cukorral, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd habosra keverjük a vajjal, és a süteményre simítjuk.

A máz hozzávalóit egy lábosban, lassú tűzön összemelegítjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. A süteményre simítjuk, visszatesszük a hűtőbe. Ha a máz megkötött, szeletelhetjük a süteményt.

Munka: kb. 45 perc + sütés, hűtés