Miért ne írj le valakit örökre az első benyomásaid alapján?
2023-05-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Túl könnyű rámondani valakire, hogy nem az esetünk, egy-két levélváltás vagy akár egyetlen randevú után. A mai modern, online társkeresés gyakran abba a hitbe ringat bennünket, hogy számtalan más esélyes jelölt vár még ránk, miért engednénk az elvárásainkból.

Ugyanakkor túl kevés információ alapján hozunk meg súlyos döntéseket, és ezzel előfordulhat, hogy az egyébként tökéletes nagy Ő-t szalasztjuk el. Miért?

 

A gyors ítélet végzetes lehet

Emlékszel még Charlotte-ra és Harry-re a Szex és New York sorozatból? A kopasz, nem túl jóképű férfit valószínűleg azonnal visszautasította volna a lány, ha egy bárban ismeretlenként leszólítja. De, mivel Charlotte ügyvédjeként egyre több időt töltöttek együtt, rájött, hogy milyen remek ember valójában. Álmaink hercege általában nem úgy lép be az életünkbe, ahogy kislányként elképzeljük. Pont ezért veszítheted el már azelőtt, hogy megismerhetnéd.

Fontos kitérnünk az érem másik oldalára is. Valószínűleg Te sem szeretnéd, hogy Téged utasítsanak el egyetlen, röpke benyomás alapján, anélkül, hogy igazán meg akarna az illető ismerni. Így mielőtt bárkiről hirtelen véleményt nyilvánítanál, tedd fel magadnak is ugyanazokat a kérdéseket. Például Te tökéletes magasságúnak születtél? Olyan a testalkatod, mint egy topmodellé? Aztán próbálj átlátni a saját tökéletlenségeiden, és koncentrálj arra, amitől igazán egyedi és különleges vagy.

Minden ember, aki belép az életedbe, függetlenül attól, hogy mennyi időt tölt melletted, hatással lesz Rád. Mindenkitől tanulhatsz valamit, amellyel a szerelmi életed egy újabb lépcsőfokára léphetsz, és ezekből a tapasztalatokból egyre jobban körvonalazódhat számodra, hogy milyen társra vágysz.

Egy új ismeretségből talán csak egy új barát születik, aki felnyitja a szemed, és olyan vonzó tulajdonságaidra világít rá, amelyeknek eddig nem voltál tudatában. Vagy esetleg benne ismersz meg valami olyan személyiségjegyet, amire úgy érzed szükséged lenne egy leendő társban.


Ez is érdekelhet! - Hogyan legyél önmagad egy első randin?

Szakíts a berögzült mintáiddal, lépj túl a korlátaidon, hogy rátalálj az igaz szerelemre!

Ha úgy érzed, hogy eddig mindig rossz döntéseket hoztál, és túl sokszor törték össze már a szívedet, vagy épp újra és újra rá kellett jönnöd, hogy az aktuális partner nem elég jó, vagy nem hozzád való, akkor ideje Neked változtatnod.

Első körben írj egy listát azokról a tulajdonságokról, amelyeket keresel egy partnerben, aztán írd le azokat a személyiségjegyeket, amelyekkel a korábbi kapcsolataidban szembesültél. Mennyire fedi egymást a két lista? Mindig ugyanazt a mintát ismétled?

Csak akkor leszel képes olyan emberekkel megismerkedni, akik értékelni fognak, ha Te is kiterjeszted a keresést. Ha változtatsz a hozzáállásodon, és nem zársz ki mindenkit azonnal csak azért, mert valamely kevésbé fontos elvárásodnak nem felel meg, vagy azért, mert nem olyan ember, mint akikkel eddig jártál. És pont ez a lényeg. Ha sosem volt szerencséd a korábbi partnerválasztásaidnál, akkor valószínűleg nem is olyan típusú emberre vágysz, mint akikkel eddig voltál.

Ezentúl, mielőtt elutasítasz valakit, adj neki esélyt. Ehhez viszont nem elég egyetlen randi, menj el akár 6-ra is (feltéve, hogy nem viselkedik tiszteletlenül, és úgy látod van értelme jobban megismerni). Az igazi kémia nem egyetlen pillanat alatt fog kialakulni, hagyj elég időt rá, hogy megtörténjen.