Hogyan legyél önmagad egy első randin?
2023-03-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Első randevú – egy új kezdet, izgalom és egy új szerelem lehetősége. De persze ott a másik oldal, a félelem, a bizonytalanság és stressz. Sokan úgy vágnak bele, hogy valójában fogalmuk sincsen mit akarnak, kit keresnek, mire vágynak. És pont ez az oka annak, hogy számtalan találkozás kudarccal végződik.

Egy első randevú előtt mindenki ideges. „Mit mondjak?”, „Miről ne beszéljek?”, „Hogyan viselkedjek?”, „Vajon tetszem majd neki?”. A félelem az elutasítástól és a sikertelenségtől csak tovább növeli a feszültséget, és elkerülhetetlen, hogy kicsit jobbnak vagy kicsit másnak próbáljuk magunkat eladni. Ez viszont már az elején rossz alapokra helyezi a kapcsolatot, és a vége teljes kudarc lesz.

Hiszen hiába szeretnél azzal vonzóbbnak tűnni, hogy érdeklődést mutatsz a partnered kedvelt dolgai iránt, megtagadva a saját véleményed, alárendeled magad az övének, de ha ez az érdeklődés hamis, a hazugság megmérgez mindent. A kulcs abban rejlik, hogy olyan közös pontokat keress, amelyek mindkettőtök életében fontosak, de mindvégig hű maradsz önmagadhoz, és elfogadod, hogy soha senkivel nem fogsz mindenben egyetérteni. És erre nincs is szükség.

 

Mit tegyél, hogy egy első randin önmagadat adhasd?

1. Legyél őszinte. Persze nem kell, hogy az egész életedet elmeséld, és a randi csak rólad szóljon. De azért említés szintjén a legfontosabb dolgokra térj ki, mint például, hogy milyen kapcsolatot keresel, akarsz-e később gyerekeket, hol tervezel élni, és mik az életcéljaid. Csak az igazat mondd, hogy később ne kelljen majd magyarázkodnod.

2. Nyugodj meg. Ha ideges vagy, és feszült, akkor képtelen leszel megmutatni a valódi énedet. Készülj fel a találkozóra, hallgasd meg a kedvenc zenéidet, írj fel néhány témaötletet, vegyél mély lélegzeteket, tereld el a figyelmed.
Ez is érdekelhet! - 9+1 téma, amiről az első randin beszélgethettek

3. Viselj olyan ruhát, amelyben jól érzed magad. Persze mindez függ a randi helyszínétől, az időjárástól, a programtól. Ne legyél ápolatlan, de ne is akarj mindenkit túl-, vagy éppen alulöltözni. Ha kényelmetlen ruhát választasz, az egész este során feszült leszel miatta, és nem tudsz majd a lényegre koncentrálni.

4. Ne színlelj. Vállald fel önmagad, a véleményed, a nézőpontod, nem akarj tökéletes lenni, mert senki sem az. Inkább koncentrálj a számodra legfontosabb dolgokra.

5. Legyél nyitott, és maradj a jelenben. A randizás két emberről szól. Nem csupán Téged választ ki valaki, hanem nálad ugyanúgy ott a döntés lehetősége. Nem csak az a fontos, hogy Te tetszel-e majd neki, hanem hogy ő tetszik-e majd Neked. Ha ezt megérted, akkor mindjárt jóval kevesebb nyomást érzel majd a vállaidon, amely segíthet ellazulni, és tényleg a legjobb formádat megmutatni.