Matcha sajttorta
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:
-15 dkg (gluténmentes) csokis keksz
-5 dkg (laktózmentes) vaj
A krémhez:
-35 dkg (laktózmentes) sajtkrém
-1,5 dl g (laktózmentes) joghurt
-10 dkg nádcukor
-3 tk. matcha zöldtea por
-2 dl (laktózmentes) tejszínhab
-2 cs. zselatinfix
-1 citrom leve és héja
A tetejére:
-10 dkg (gluténmentes) keksz vagy csokis müzli
Elkészítés:
A kekszet mixerben ledaráljuk. A vajat felmelegítjük és a keksszel összekeverjük. Belenyomkodjuk egy 20 cm-es tortaformába, és 30 percet hűtőben pihentetjük.
A sajtkrémet összekeverjük a joghurttal, a cukorral és a matcha porral. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinfixet, majd összeforgatjuk a joghurtos masszával. A citromnak a héját belereszeljük, és hozzáadjuk a citromlevet is. A krémet rákenjük a kekszalapra, majd hűtőben hagyjuk megszilárdulni (2-3 óra).
A tetejét kekszmorzsával, csokis müzlivel vagy darált magvakkal díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva