Miért ne hagyd, hogy az összetört szíved irányítsa az életedet?
2022-08-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Egy szerelmi csalódás talán a legnehezebb érzelmi hullámvölgy, amelyet életünk során átélhetünk. Egy törött csont összeforr, de az összetört szív sokkal nehezebben gyógyul, ha képes meggyógyulni egyáltalán.

Az élet nem csupán móka és kacagás

Az elején még biztos voltál benne, hogy ez a szerelem örökre szól. Házasság, család, közös nyaralás, meghitt karácsonyok. Talán már mindent láttál a lelki szemeid előtt kirajzolódni. Aztán a sors másként dönt. Van, amikor nem úgy jön össze, ahogyan elképzelted. És olyankor ott ülsz egyedül otthon, a sajgó szíveddel, és a fájdalom nem akar enyhülni.

Ne engedd, hogy elhatalmasadjon rajtad!

Nem engedheted, hogy az összetört szíved irányítson. Hogy mit is jelent ez? Nem szabad hagynod, hogy egy szakítás miatt érzed fájdalom hatással legyen az egész életedre, a mindennapjaidra, hogy bezárkózz, és teljesen elveszítsd az önmagadba vetett hited. Egy olyan ember miatt, aki nyilvánvalóan meg sem érdemelte a szerelmedet, nem szabad feladnod mindent.

Egy összetört szív segíthet megerősödni és bölcsebbé tesz

Az elején Neked is át kell esned azon a folyamaton, amelynek során átgondolod, és lezárod a múltat. A dühöd és a fájdalmad átalakul tapasztalattá. Képes leszel megbocsátani és továbblépni. A történésekből pedig tanulhatsz, és az elkövetett hibákat elkerülheted a következő kapcsolatodban.

Ez is érdekelhet! - A válás utáni gyógyulás 5 fázisa

Foglald el magad!

Vedd elő a régi hobbidat, a kedves elfoglaltságaidat, amelyeket esetleg a kapcsolatod miatt eddig hanyagoltál. De ne állj meg itt, keress új szórakozást és új barátokat. Kerülj vissza az élet körforgásába, lépj ki a külvilágba. Kezdj el újra élni!

Ne ragadj bele a múlt sérelmeibe, a szomorúságba és a vádaskodásba. Ami megtörtént, az megtörtént. Változtatni nem tudsz rajta, ne hagyd, hogy visszarántson.

Ne engedd, hogy a szakítás tönkre tegye a jövőd!

Csak azért, mert valaki megbántott, nem jelenti azt, hogy mindenki más is ezt fogja tenni. Nem élhetsz csak azért egyedül, mert félsz egy újabb csalódásnak kitenni magad. Rád is várnak új lehetőségek, és Te is megérdemled a boldogságot valaki oldalán. Csak maradj nyitott és pozitív.