Miért ne félj kimutatni a valódi érzéseidet egy férfi felé?
2023-04-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Próbáltál már az érzéseidről beszélni a pároddal? És sikerrel jártál, vagy épp ellenkezőleg, csak elijesztetted őt? Mindannyiunk járt már ebben a cipőben, így pontosan tudjuk, hogy min mentél keresztül.

De az igazság az, hogy nem azzal volt a baj, hogy próbáltál őszinte lenni, hanem sokkal inkább azzal, miként tetted ezt. Hogyan csináld jól? Erre kerestük a választ!

 

Először is felejtsd el, hogy a férfiak elrettennek az érzelmektől.

Mindenhonnan azt halljuk, hogy a férfiak megijednek, ha egy nő beszélni akar az érzéseiről. Talán van rossz tapasztalatod, amikor egyik vagy másik partnereddel próbáltál őszinte lenni. De az igazság az, hogy amit a férfiak nem bírnak, az a dráma. Amikor rájuk zúdítod minden fájdalmad, frusztrációd, dühöd. Ez az, amit támadásnak érzékelnek, és ami miatt menekülőre fogják.

Fejezd be a valódi érzéseid rejtegetését.

Amikor azon kapod magad, hogy romantikus vagy akár negatív érzéseid támadtak valaki iránt, akkor ahelyett, hogy nyíltan felvállalnád előtte, gyakran inkább valami teljesen más irányba indulsz el, úgy teszel, mintha ezek az érzések nem is léteznének. Ha a férfi látja rajtad, hogy valami nincs rendjén és rákérdez, akkor még mindig tagadsz. Ismerős? Pedig ezzel a viselkedéssel csak tovább növeled a távolságot kettőtök között. Ugyanis a férfiak sem most jöttek le a falvédőről. A partnered egyből tudni fogja, hogy valami gondod van, és azt is, hogy titkolózól. Ez visszatetszést kelt benne, és a sok hazugság végén már Te sem fogod tudni, hogy valójában mit is érzel.

Az első feladatod gyakorolni, hogy megnevezd az érzéseidet, és ismerd el a létezésüket. Ha például megint késve jött érted a partnered, akkor állj meg egy percre, és valld be magadnak, hogy ez zavar, és dühös vagy miatta.

 


Ez is érdekelhet! - Titkok és őszinteség egy párkapcsolatban – Tényleg mindent meg kell osztanunk a párunkkal?

 

A megfelelő szavakat használd, hogy elérj a szívéhez.

A szavaid azok, amelyek eltaszítanak, vagy amelyek összehoznak valakivel. Vannak dolgok, amelyek szinte mágnesként működnek, míg mások örökre messzire űzik őt az életedből. Ha így beszélsz hozzá, hogy „Már megint elkéstél!”, azzal egyrészt nem fogod megoldani a problémát, másrészt egy felesleges negatív környezetet teremtesz kettőtök körül. De, ha azt mondod neki, hogy „Felidegesít, ha várnom kell, mert attól félek, hogy megint elkésünk.”, azzal nem egy bűnbakot kiáltasz ki, hanem nyíltan felvállalod az érzéseidet.

És itt van a titok nyitja, az érzéseid felfedése után kínálj fel egy lehetőséget arra, hogy megbeszéljétek a problémát, és közösen megkereshessétek a megoldást rá. Ezzel elnyerheted a partnered szívét, hiszen azt fogja érezni, hogy nem félsz kimutatni őszintén az érzéseidet, emellett tiszteled és szereted őt annyira, hogy mindent megteszel kettőtökért.