Miért maradj inkább szingli, amíg rá nem találsz egy igazán odaadó társra?
2022-11-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Egy friss kapcsolatban könnyű beleesni abba a bizonyos hibába, amikor örülsz, hogy végre van kivel megosztanod az életed és az érzéseidet, jól szórakozol a társaságában, folyamatosan nő az önbizalmad, és elvakít a rózsaszín köd. De aztán eltelik néhány hét vagy hónap, és rájössz, hogy nem minden olyan, mint amilyenre eddig vágytál. De félsz újra kilépni a magányba, az önbizalmad fogyóban, és inkább maradsz egy működésképtelen kapcsolatban, mert így legalább nem vagy egyedül.

Kérdések, amelyeket fel kellene tenned magadnak

Biztosan készen állsz rá, hogy a jelenlegi párod újra és újra megbántson, és semmibe vegye az érzéseidet, még akár hosszú éveken át? Biztosan azzal a tudattal szeretnéd élni a napjaidat, hogy a partnered önző, és nem törődik veled úgy, ahogy megérdemelnéd? Tényleg csak egy eszköz akarsz lenni, valaki tulajdona, és nem egy boldog, kiegyensúlyozott ember? Ha nem, akkor maradj inkább szingli!

Félelmek az egyedülléttől

Bármennyire is félelmetesnek tűnik, hosszabb távon sokkal jobb döntés a szingli élet. Ebben a pillanatban még valószínűleg millió érzés kavarog benned, bizonytalanság, magány, boldogtalanság, és egyszerűen csak vágysz valakire, akit az oldaladon tudhatsz. De, hidd el, hogy sokkal magányosabb leszel egy olyan társ mellett, aki nem törődik veled. Talán közhelyként hangzik, de az az igazság, hogy mielőtt bárki mást szeretni tudnál, azelőtt magadat kell elfogadd. Ha nem tiszteled önmagadat eléggé, és belemész egy szerelem nélküli, boldogtalan kapcsolatba, akkor hogyan is várhatnál el egy szerető társat?

Felejtsd el a régi szokásaidat

Ha egy komoly, valódi szerelemre vágysz, akkor sürgősen fel kell számolnod a működésképtelen párkapcsolatodat, és az sem árt, ha megvan az a képességed, hogy viszonylag gyorsan fel tudd mérni, hogy valakivel összeilletek vagy sem. Abban a pillanatban, amikor úgy érzed, hogy nem kapod meg azt a figyelmet és gondoskodást a másiktól, amire vágysz, akkor tovább kell lépned. Azonnal.

Ez is érdekelhet! - Most már örökké egyedül maradok? – 5 dolog, amin változtatnod kellene!

Nem fogsz örökké egyedül maradni

Egyszerűen túl különleges és egyedi vagy ahhoz, hogy olyan emberekre vesztegesd az idődet, akik nem érdemlik meg. Bár a szingli élet félelmetes, de egy rossz kapcsolat azon is sokszorosan túltesz. Minden olyan alkalommal, amikor azt érzed, hogy mindegy milyen, de kell Neked egy társ, akkor jusson eszedbe, hogy nem ez a jó irány számodra. A szerelmedet és a törődésedet ki kell érdemelnie a leendő partnerednek, ezért az nem lehet akárki. Ha azt veszed észre, hogy a környezetedben mindenki a szingliségeddel van elfoglalva, akkor sem szabad meghátrálnod. Csak nézd meg közelebbről azokat a kapcsolatokat, amelyekben ők élnek. Hamar rájössz majd, hogy valószínűleg az ismerőseid is boldogabbak lennének, egyedül.