Miért maradj inkább szingli, amíg nem találsz egy valódi társat?
2022-06-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Amikor megismerkedsz valakivel, könnyű belehabarodni, már csak a hormonok, a kezdeti izgalom, az újdonság varázsa is ezt segíti elő. Néhány hétnyi vagy hónapnyi gondtalan boldogság után aztán kezd minden kicsit megfakulni. Az egykor tökéletesnek tűnő párodról kiderül, hogy ő is csak ember, tele hibákkal, és talán mégsem olyan jó együtt, mint azt az elején még remélted. Mégis, a félelem a magánytól, és esetleg egy hozzá társuló önbizalomhiány arra késztet, hogy maradj, így pedig beleragadsz egy olyan kapcsolatba, amely sosem hozza el számodra a vágyott boldogságot.

Kérdések, amelyeket fel kell tenned magadnak

Készen állsz rá, hogy a szíved újra és újra, ki tudja hány ezerszer még darabokra törjön az elkövetkező években ebben a működésképtelen kapcsolatban? Készen állsz rá, hogy elviselj egy önző, és Veled egyáltalán nem törődő partnert még hosszú időn keresztül? Készen állsz rá, hogy valaki a saját tulajdonának tekintsen, és pusztán használati tárgyként kezeljen, nem pedig egy gondoskodásra és boldogságra vágyó emberi lényként? Ha a válaszod nem, akkor maradj inkább szingli.

Félelem az egyedülléttől

Bármennyire is félelmetesnek tűnik, hidd el, hosszú távon sokkal jobban jársz, ha azonnal megszakítod ezt a kapcsolatot. Persze tudjuk, hogy össze vagy zavarodva, milliónyi érzés kavarog benned, magányos, boldogtalan, bizonytalan vagy, és nem vágysz semmi másra, csak hogy egy gondoskodó és odaadó társ legyen melletted. De ez utóbbit eddig sem kaptad meg ettől az embertől, és később sem fogod. Sokkal magányosabb leszel mellette, mint nélküle, bármennyire is furcsán hangzik. Ha nem tiszteled önmagadat eléggé ahhoz, hogy kilépj, akkor hogyan is várhatsz egy szerető társ felbukkanására?

Szakadj el a megszokottól!

Ha attól félsz, hogy esélyed sem lesz találkozni valaki hozzád méltóval, mert eddig sem sikerült, akkor változtass. Keresd máshol és máshogy. Ma már számtalan lehetőséged van, akár online is az ismerkedésre. Próbálj ki egy megbízható internetes társkereső oldalt, és ne félj kezdeményezni, ha megtetszik valaki. Néhány levélváltás után pedig merj randizni, hiszen úgyis a személyes találkozáson dől el minden. Ne csüggedj, ha elsőre nem sikerül, sok másik embernek sem szokott.

Ez is érdekelhet! - Minden, amit a vakrandikról tudnod kell

Te sem leszel örökké magányos

Túlságosan különleges és egyedi vagy ahhoz, hogy feleslegesen olyan emberekre vesztegesd az idődet, akik nem érdemlik meg. Egyedülállónak lenni félelmetesnek tűnik elsőre, de egy szerelem nélküli kapcsolat még inkább az. Ezért bármikor, amikor úgy érzed, hogy egy társra lenne szükséged, mindegy milyen, csak legyen végre valaki, akkor jusson eszedbe, hogy túl értékes vagy ahhoz, hogy így gondolkodj. Sajnos nagyon sok boldogtalan párkapcsolat vesz minket körül, csak azért, mert az emberek nem mernek kilépni az ismeretlenbe, pusztán félelemből. Holott mindenki megérdemli, hogy úgy fogadják el, amilyen, és úgy szeressék, ahogy vágyik rá. Te ne legyél megalkuvó, inkább maradj szingli, amíg a nagy Ő be nem kopogtat az ajtódon.