Miért jobb néha elengedni?
2020-07-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az elengedés a továbblépés egyik legnehezebb mozzanata, mégis a legtöbb esetben életbevágóan fontos. Néha sokkal egyszerűbbnek tűnik ugyanis szorosan magadhoz láncolni valakit, mert az kevésbé fáj. De az igazi fejlődés csak akkor tud elindulni, ha elég bátor vagy meghozni a kellemetlen és fájdalmas döntéseket is.

Olvass tovább, és megtudhatod, hogy miért jobb elengedni a múltat, és mindazt, ami már nem működik!

Mert ha magadhoz kötöd, akkor nem tudsz továbblépni.

Ha túlságosan beleragadsz az emlékekbe és a megszokottba, akkor nem adod meg magadnak az esélyt a továbblépésre. Úrrá lesznek rajtad a negatív érzések, végül elveszíted a bátorságod a változtatásra. Ha valaki fájdalmat és keserűséget okoz Neked, akkor nem szabad hagynod, hogy megmérgezze az egész életedet. Nem kell bűnösnek érezned magad azért, mert boldog szeretnél lenni.

Mert útját állod annak a lehetőségnek, hogy valaki mással sokkal jobb legyen.

Ha képtelen vagy lezárni a régi dolgokat, vagy a párod mellett maradsz annak ellenére, hogy nem működik a kapcsolat, akkor saját magadat fosztod meg egy szebb élet reményétől. Esélyed sem lesz találkozni valaki mással, aki boldoggá tehet. Egy idő után pedig az önértékelésed is olyan mélyre süllyed, hogy már el sem hiszed majd, hogy egyáltalán megérdemelsz-e ennél örömtelibb életet.

Mert sokszor jobban fáj maradni.

Lehet, hogy egy pillanatig jobban érzed magad a kényelmes, és jól ismert langyos vízben, mert kilépni az ismeretlenbe veszélyesnek tűnik. De, ha hosszabb távra előre tekintesz a várható jövőre, rájössz majd, hogy sokkal több szenvedés és fájdalom vár Rád, ha maradsz. Akár listát is írhatsz arról, hogy mit érzel a közös jövő kapcsán. Ha csupa negatívum áll a felsorolásban, akkor bátornak kell lenned, és változtatnod.

Mert tudod, hogy ez a legjobb mindkettőtök számára.

Egy párkapcsolat felelősséggel jár egymás és önmagunk iránt is. Ha tudod, hogy egyikőtök számára sem hozhat boldogságot a közös élet, akkor meg kell tenned mindkettőtökért, még akkor is, sőt leginkább pont azért, mert szereted. Ha már nem jelentenétek egymásnak semmit, akkor nem is lenne ilyen nehéz.

Magadra ismertél? Talán már meg is hoztad a döntést? Akkor olvasd el, hogy most mit is kell tenned!

Hogyan engedd el, ha már nem működik? 8 lépés, amit meg kell tenned!

Van az úgy, hogy két ember kapcsolata kifárad. És olyan is, hogy már a kezdet kezdetén elválásra van ítélve. Talán nem illetek össze. Talán nem lehettek önmagatok egymás mellett. Talán nem tudtok közösen fejlődni. De, ha egyszer valami már nem az igazi, akkor nem szabad ragaszkodnod hozzá.