Miért futamodnak meg a férfiak egy szerelmi vallomás után?
2022-05-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az egyik pillanatban még minden szavadon csüng és azt mutatja, hogy mennyire szerelmes beléd, míg a következőben már 180 fokos fordulat történik, hirtelen kerülni kezd, nem válaszol az üzeneteidre, és inkább eltűnik örökre, mielőtt még komolyabbra fordulhatnának a dolgok köztetek. De vajon mi történik ilyenkor?

Bár minden helyzet egyedi, van néhány pontosan megjelölhető ok, ami miatt egy férfi menekülőre fogja. Mint a következő 3.

Félelem

Az egyik legkézzelfoghatóbb magyarázat az ilyen viselkedésre gyakran a félelem. A férfi talán nem is realizálja, mégis egy belső védelmi mechanizmus lép működésbe benne, amely fakadhat a gyerekkorból, vagy akár egy korábbi rossz tapasztalatból. Esetleg egy exe megcsalta, és nem akarja ezt a csalódást újra átélni. De az is lehet, hogy egyszerűen nem szeretné feladni a függetlenségét. Ha azt látja, hogy a közvetlen barátai egyre kevésbé érnek rá a barátnőjük, feleségük miatt, akkor tudat alatt is kerülni kezdi még a lehetőségét is, hogy ő ugyanígy járjon.

Bizonytalanság

Az is sokszor előfordul, hogy valaki azért nem vág bele egy komoly elköteleződésbe, mert élete egyéb területei (pl. szakmai) még nem tartanak ott, ahol ő szeretné. Egy kapcsolatban fel kellene adnia bizonyos céljait, amelyekért talán évek óta küzd, és úgy érzi, hogy ez túl nagy ár lenne egy új szerelemért. Sajnos nem csupán a nőknek, de a férfiaknak sem olyan könnyű megtalálni az egyensúlyt a karrier és a magánélet között.

Családi ügyek

A család mindannyiunk életében az egyik, ha nem a legfontosabb része. Ha ott gondok vannak, akkor minden más eltörpül és háttérbe szorul. Egy beteg családtag, egy pénzügyi nehézség, egy viszály, bármikor oka lehet annak, hogy valaki kicsit hanyagolja a szerelmi életét.

Ez is érdekelhet! - Hogyan érd el, hogy álmaid pasija szerelmet valljon Neked?

Mit tehetsz mégis?

Nem győzzük hangsúlyozni a nyitott és őszinte kommunikáció fontosságát, amely nélkül egy emberi kapcsolat sem lehet működőképes. Segíthet, ha biztosítasz számára némi szabad teret és időt, hogy élete más területeinek problémáira megoldást találhasson. Nyújthatsz számára támogatást, de helyette nem tehetsz semmit. Ha végül mégsem jön össze köztetek, akkor sem szabad elcsüggedned, hiszen számtalan lehetőség áll még nyitva előtted, csak keresd tovább türelmesen.