Szerelmes nehézfiúk – óda a szerelem hatalmához
2022-05-31  /  Szerző:   /   Ajánló

A héten a magyar mozik is műsorra tűzik a cannes-i filmfesztivál egyik legüdítőbb filmjét. A Szerelmes nehézfiúk című vígjáték parádés színészi alakításokkal teli, friss, vicces és szívmelengető élmény, tökéletes választás egy kellemes, kora nyári mozizáshoz!

A szerelem a legváratlanabb helyeken bukkan fel. Szupermarketben, kisvárosi táncstúdióban, egy ízléstelen kanapén, vagy éppen a színpadon. Utoléri a maffiafőnököt, a fodrásznőt és a gimnazistákat is. A francia filmek rajongói számára jól ismert François Damiens, a fantasztikus öniróniával játszó Vanessa Paradis és a független francia film megkerülhetetlen alakja, Gustave Kervern is hatalmasat alakít ebben a mesteri komédiában.

Az észak-franciaországi kikötővárosban élő maffiavezér beleszeret egy pénztárosnőbe. Versírásra adja fejét, hogy így vallhassa meg érzelmeit választottjának, de az alexandrinusok jobban kifognak rajta, mint az éjszaka érkező drogszállítmányok szétosztása. Egyik verőlegénye fejszével indul gyilkolni, de egy csábos amatőr színésznő felborítja a terveit: a férfi lángra lobban az elbűvölő nő iránt, ezért szokásos programjai helyett inkább Sartre szerepét kezdi próbálni a készülő független színdarabban. Egy tinédzser lánynak senki sem akar eljönni a születésnapi bulijába, de egy nap hirtelen megjelenik az ajtóban a titkos szerelme.

Minden szereplőt a szerelem utáni vágy mozgat ebben az abszurd humorú, kacagtató filmben, amely óda a költészethez, a színházhoz és a művészethez.

A Szerelmes nehézfiúkat június 2-tól vetítik a magyar mozik.