Miért fontos a gyakori törölközőcsere?
2024-02-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Egy törölköző több napon keresztüli használata súlyosan károsíthatja az egészséget - méghozzá több szempontból is.

Most összeszedtük azt a négy leggyakoribb okot, ami miatt érdemes minden második használat után kimosni ezt a gyakran használt háztartási cikket! Hidd el, érdemes, hogyha most figyelsz!

Állott szaga lesz a törülközőnek!

Szinte mindannyian éreztük már, hogy egy régóta használt törülköző milyen állott, kissé poshadt, szagot tud árasztani. Ez a kellemetlen "illat" a bőrünkkel érintkezve minket is beboríthat, így szinte fölöslegesen használtuk a fürdés során azt a sok illatos kozmetikumot.

Baktériumfertőzésnek teszed ki magad!

A nedves törülköző felületén előszeretettel telepednek meg a baktériumok, így használat során a bőrünkre is átkerülhetnek, és számos bőrproblémát okozhatnak.

Allergiás reakciót is kiválthat a használt törülköző!

A használt törülközőbe tapadt mocsok akár allergiás reakciót is előidézhet a bőr felületén, jelentkezhet pirosság, viszketés, bőrirritáció.

Az elhalt hámsejtek visszakerülhetnek a bőröd felszínére!

Mikor végigsúroljuk magunkat a törülközővel, megannyi elhalt hámsejtet távolítunk el a bőrünk felszínéről. Ezek beletapadva az anyagba, egy újbóli használat során visszakerülhetnek ránk, és eltömíthetik a pórusokat.

Mindezeket összesítve igazán megéri betartani ezt az aranyszabály, mert ha két használat után törülközőt cserélünk, akkor illatosak, tiszták és kórokozómentesek maradhatunk.